Category archive

Mancare gatita

colaj04-620x330

Aperitive cu branza

Aperitiv din brînză de burduf Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt, 50-100 ml bere, 100 ml smîntînă, 4-5 sardele, chimen, ceapă, sare. Mod de preparare: Brînza se mărunţeşte cu furculiţa, caşul se trece prin maşina de tocat, se adaugă berea, smîntîna, sardelele, o linguriţă rasă de chimen măcinat şi ceapă rasă; compoziţia… Citeste mai mult

656x440_salata-de-cartofi-cu-hering-marinat-surimi-si-capere-360237

Mancaruri grecesti

Sa mai dam o tura la greci (Bucataria de vara de pe malul Marii Egee te face praf!) Salata de capere Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 cepe mari, 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), 150 g capere mari (se gasesc la borcane), o lingura de otet de vin, sare, piper, o legatura… Citeste mai mult

curry-de-pui-cu-cartofi-si-ananas-all-news-11

Ananas cu pui

Durata 3 h20 min Ingrediente: 1 cutie compot de ananas fara zahar (light), un pui grill (aprox. 1,1 kg), 1 litru de apa, un pahar de vin alb, 1/2pahar de otet de vin, sare, coriandru, oregano, dafin, 2 linguri de ulei, piper, boia dulce Mod de preparare Puiul grill se tine intr-un bait format din… Citeste mai mult

656x440_ciorba-de-perisoare-cu-tarhon-161157

Supa de perisoare cu tarhon

Supa de perisoare cu tarhon Ingrediente: carne de vaca (80 g), franzela (1/2 felie), orez (1/2 lingurita), patrunjel verde (1/2 lingurita), tarhon, galbenus (1/2), zeama de lamaie (1 lingurita), sare, morcov (1/2), cartofi (1). Mod de preparare: Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa.… Citeste mai mult

14455ee4293c8d329e665c8a473a9efa_view_l

Makluba

Makluba Durata 30 min Ingrediente: carne de pui, cartofi, vinete, conopida, orez, ceapa Mod de preparare Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala; se lasa sa fiarba pina puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele la fel si… Citeste mai mult

tian2web

Arome de vara din sudul Frantei

–  Nu exista mancatori mai mari de legume decat francezii. Vara, sub soarele si briza Mediteranei, incing adevarate festinuri cu vinete, ceapa, dovlecei si usturoi. Sunt simplu de preparat si extraordinar de gustoase. Va propunem sa le-ncercati – Tian provensal Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete, 3 dovlecei, 6 rosii, 3 ardei grasi (mai mici),… Citeste mai mult

cod-vinceapa1

File de peste cu vin alb

Ingrediente: File de peste (0.800 kg) Ceapa uscata (0.500 kg) Morcovi (0.150 kg) Patrunjel radacina (0.100 kg) Lamaie (2 buc) Foi dafin (0.001 kg) Telina radacina (0.500 kg) Patrunjel radacina (1 leg) Vin alb sec (0.200 kg) Frisca lichida (0.100 kg) Unt (0.400 kg) Faina (0.050 kg) Sare (0.050 kg) Piper boabe (0.002 kg) Mod… Citeste mai mult

ardei_umpluti-e1411319537889-680x365

Ardei umpluti

Ardei umpluti cu carne Ingrediente: pentru 10 ardei se iau 400 g carne, 2 linguri orez, 1 felie piine alba, 2 cepe, 5-6 rosii, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 lingura grasime, sare, piper Mod de preparare: Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita.… Citeste mai mult

dovlecei_cu_branza

Dovlecei cu brinza

Ingrediente: 5 dovlecei, 5 linguri de brinza de vaca sau urda, 1 ou, o ceasca de smintina, 1 lingurita de gris, 2 legaturi marar, 1 lingura untura, 3 lingurite de faina, sare, piper Mod de preparare: Se taie capacelele la amindoua capetele dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si… Citeste mai mult

branza01

Brinza de vaci

Ingrediente: lapte (1 l). Mod de preparare: Se pune laptele sa se prinda intr-un vas emailat sau din portelan si se lasa la temperatura camerei (20-25 grade C), pina se incheaga. Dupa 1-2 zile vara si 2-3 zile iarna, devine compact. Cind e bine coagulat, se indeparteaza smintina de la suprafata si se pune la… Citeste mai mult

foto_105102

Sosul Bolognese

Sosul Bolognese e un tip de sos pentru paste bazat pe carne, originar din regiunea Bologna, din Italia. De regula, cei din Bologna servesc acest sos alaturi de tagliatelle sau lasagna. Mai rar, apare si langa macaroane sau alt fel de paste scurte. Reteta traditionala contine carne de vita, de porc, ceapa, morcovi, pasta de… Citeste mai mult

bucatarie-italiana

Bucatarie italiana

Spaghetti con fagioli cannellini (cu fasole alba) Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g Bacon, o ceapa, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 2 crengute salvie, o crenguta rozmarin, o legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline, o cutie fasole alba boabe (250 g), sare, 500 g spaghete, 30 g parmezan (cascaval). Mod de… Citeste mai mult

326304_stock-photo-vector-all-american-hamburger

Hamburger american

Pentru patru porţii 1 1/2 ceapă, 400 g carne tocată de vită, 1 lingură muştar Dijon, 4 linguri ketchup de tomate, sare, piper, ulei, 4 foi de varză sau de salată de gheaţă, 3-4 castraveţi muraţi, 4 chifle pentru hamburgeri, 2 linguri maioneză. Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală; jumătate de ceapă se… Citeste mai mult

landzeit-austria-restaurant

Bucatarie din Alpi

In satele lor, cocotate pe varf de munte, taranii elvetieni mananca simplu si hranitor. Feluri gustoase, care sperie gerul si tin de cald. Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii, 250 g ciuperci, 1/2 legatura maghiran, 1 crenguta de cimbru, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 500 g spaghete, sare, 3 linguri ulei de masline,… Citeste mai mult

imgp2576s

Antricot cu sos mustar

Ingrediente: · Antricot de vaca 4 felii · Piper macinat 2 lingurite · Mustar 0.100 kg · Faina 0.030 kg · Margarina 0.020 kg · Frisca lichida 0.200 kg · Vin alb sau sampanie 0.500 kg · Usturoi 0.010 kg · Patrunjel verde ½ leg · Ulei 0.200 kg Mod de preparare Mod de preparare:… Citeste mai mult

656x440_spaghete-cu-ciuperci-post-65717

Spagheti de post

Intr-o tigaie se caleste putin o ceapa cu un morcovel ras fin,se adauga vreo 2 linguri de faina cu apa pina se face o crema ,daca o vrei mai lichida poti pune apa mai multa daca nu adaugi apa mai putina dupa ochi, apoi se pune o lingurita vegeta,marar,piper,sare dupa gust, 2 picaturi de otet… Citeste mai mult

P1220770_2

Ardei copti cu sos alb

Ardei copti cu sos alb Ingrediente: 1 kg ardei grasi; sos alb: 75 g unt sau margarina, 60 g faina, 500ml lapte, 100 g brinza telemea, zeama sau sare de lamiie, marar sau patrunjel tocat; 50-100 g brinza telemea sau cascaval ras. Mod de preparare: Ardeii mai grasi si drepti se coc si apoi se curata.… Citeste mai mult

lasagna-thumb

Lasagna

Semipreparate Sos Bolognese-1 buc Sos alb „Bechamel”-2 buc Ingrediente Foi de lasagna-1 buc,adica 1 pachet Cascaval clasic 500 g Pasi de urmat Se prepara Reteta de Sos Bolognese,eu am improvizat putin – inainte sa montez lasagna, in sos am pus jumatati de rosii cherry proaspete. Se prepara cantitate dubla de Sos Bechamel. Pentru a pregati… Citeste mai mult

Close
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web