Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Salate

Spanacul, bomba de vitamine şi minerale necesare corpului

   Spanacul, ştim toţi, este unul din cele mai gustoase alimente de sezon, indiferent de modul în care e gătit. Dincolo de calităţile ce ţin de gust şi senzaţia plăcută de bine după o masă gustoasă, acesta este şi un contribuabil la bunul mers al organismului.    Spanacul are putine calorii, dar o mulţime de…

Citeste mai mult

Salata verde, arma secretă în lupta cu toxinele şi kilogramele

   În lupta cu kilogramele în plus sau cu toxinele din organism, exiată o legumă care acum, primăvara, o găseşti aproape oriunde: Salata verde. Este cea care te ajuta mereu să îţi recapeti tonusul, şi stimulează procesele metabolice, constituind un aliment ce împrospătează, revigorează şi curăţă organismul.    Frunzele de salată combat multe stări anormale.…

Citeste mai mult

Ridichiile de lună, leacul ce te scapă (şi) de astenia de primăvară!

   Nelipsite de pe tarabele din pieţe acum, la început de primăvară, ridichiile rosii sunt, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, şi o adevărată sursă de sănătate. Li se mai spune ridichi de lună, sunt pline de vitamine şi minerale şi ar fi bine să nu lipsească din alimentaţia noastră.    Ridichea este de…

Citeste mai mult

Ceapa verde, medicamentul care luptă cu E-urile!

   Deja au început să apară, pe tarabele din pieţe, primele roade ale primăverii. Printre ele, ceapa verde. Proaspătă, gustoasă, nu chiar aşa de pişcătoare la gust, excelentă pentru a fi mâncată ori aşa cum este, ori în salate. Însă puţină lume ştie că ea, ceapa verde este, pe lângă un aliment gustos, şi un…

Citeste mai mult

Salată caldă de ciuperci

Ingrediente 200 g de ciuperci champingon; 200 g cartofi mici; 1 ceapă mică; 50 ml ulei;30 g unt; 2 căţei de usturoi; ceapă verde; sare; piper. Mod de prepare Decojeşte cartofii, lasă-i întregi şi trece-i prin jet de apă. Pune-i la fiert 20 de minute în apă cu sare. Taie ceapa julien, prăjeste-o cu un…

Citeste mai mult

Salată de pui şi ţelină – o reţetă uşor de făcut, consistentă şi gustoasă

Ai nevoie de: 2 ţeline, 10 roşii cherry, 1 piept de pui, zeama de la 2 lămâi, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură muştar dulce sau iute, 2-3 tije de ţelină, 1 legătură pătrunjel, sare Mod de preparare: 1 Spală carnea şi ţine-o timp de o oră într-un amestec de ulei de măsline, sare…

Citeste mai mult

Aşa faci cea mai bună SALATĂ BOEUF. Ingredientul GREŞIT pe care toate gospodinele îl folosesc

Pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă încep cu multă vreme înainte de Crăciun. Gospodinele întocmesc din timp meniul pentru masă festivă, însă nelipsitul preparat din fața familiei este salata boeuf. Acest preparat este vedetă pe masa de Crăciun și nu ai cum să dai greș dacă se respectă câțiva pași simpli. În primul rând ai nevoie…

Citeste mai mult

Plina de arome si usor de facut. Cea mai bună salată de cartofi din lume gata in 30 de minute

Cei din Nordul Europei obișnuiesc să consume această salată mai ales în timpul verii, la grătare. Și, din păcate, ei o cumpără gata făcută. Pentru că la noi nu prea se găsește și pentru că orice mâncare e mult, mult mai bună făcută în gospodăria proprie, vă arătăm cum facem noi cea mai bună salată…

Citeste mai mult

Salata de taietei

Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g taietei, 2 gogosari, 2 ardei grasi, 3 cepe verzi, 1 morcov mare (taiat fasii lungi de 6 cm), 6 linguri ulei de masline, 3 linguri zeama de lamaie, 1 lingura frunze de menta (taiate marunt). Mod de preparare: Se fierb taieteii „al dente”, se scurg si se lasa sa…

Citeste mai mult

Scordolea de nuci

250 g nuci, 1 felie de pâine, 2 — 3 căţei de usturoi, 100 g ulei, 1 Iingură oţet, sare. Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine într-o piuliţă de piatră. Se adaugă o bucată de miez de pâine albă, muiat în apă şi stors, şi puţin usturoi, după gust. Se freacă bine…

Citeste mai mult

Salata bulgareasca

500 g cartofi, 250 g roşii, 2 ardei graşi, 1 castra-vete, 2 cepe, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare. Este o salată de vară care se prepară din toate zarzavaturile ce se pot mânca crude: roşii, ardei, castraveţi, ceapă, tăiate toate în felii subţiri, la care se adaugă felii de cartofi fierţi. Se face…

Citeste mai mult

Salata de ardei copti

12 ardei graşi, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare. Se aleg ardei graşi cât mai netezi. Se coc pe maşină, cu grijă să nu se ardă. Se pun într-o cratiţă, unii peste alţii, cu sare, se acoperă şi se lasă astfel un sfert de oră. Se curăţă de pieliţă, se spală bine în apă…

Citeste mai mult

Salata de patlagele vinete

3 vinete mijlocii, 150 g ulei, o lingură oţet, sare. Pătlăgelele vinete se coc pe jăratic sau pe flacără, la gaz. Se ţin pe foc iute până încep să se moaie şi se înegreşte coaja. Cât sunt încă fierbinţi, se curăţă cu grijă de coajă, se spală bine în apă rece, ca să nu rămână…

Citeste mai mult

Salata de spanac

1 kg spanac, un ou rascopt, 2 linguri ulei, 1 lin­gură oţet, sare, un praf de piper. Se alege spanacul şi se spală în mai multe ape. Se opăreşte cu apă clocotită sărată, se scurge şi se taie nu prea mărunt. Se aşază în farfuria de salată, iar deasupra se toarnă un sos făcut din…

Citeste mai mult

Salata de telina

500 g ţelină, un gălbenuş, 50 g ulei, 1 linguriţă muştar, 1 lingură oţet, sare. Se curăţă ţelina şi se taie ca fideaua. Se opăreşte cu apă clocotită cu sare. Se scurge bine şi se amestecă fie cu un sos maioneză, fie cu un sos de ulei, oţet şi muştar. La fel se poate face…

Citeste mai mult

Salata de fasole boabe

500 g fasole boabe, 1 morcov, 1 pătrunjel, 3 cepe, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, câteva măsline, sare. Se fierbe fasolea (v. 435) cu un morcov, pătrunjel şi o ceapă. Când este gata, se scurge bine, se scoate zarzavatul şi, cât este încă fierbinte, se adaugă sarea şi se amestecă cu sosul de oţet…

Citeste mai mult

Salata de cartofi cu ceapa

1 kg cartofi, 4 cepe, ½ ceaşcă oţet îndoit cu apă, 1 lingură zahăr, sare. Pentru sos: 2 gălbenuşuri, 100 g ulei, 1 lingură zeamă de lămâie sau oţet, un praf de piper, sare. Se fierb cartofii, se curăţă calzi, se taie felii şi se pun într-un carton. Se toarnă deasupra oţetul îndoit cu apă…

Citeste mai mult

Salata de cartofi

1 kg cartofi, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, un praf de piper, sare muştar şi ceapă (facultativ). Se fierb cartofii cu coajă şi încă fierbinţi se curăţă şi se taie în felii subţiri. Separat se pregăteşte sosul cu ulei, oţet, sare, piper, cu sau fără muştar, şi se toarnă peste cartofii încă fierbinţi, pentru…

Citeste mai mult

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

>
loading...