Category archive

Secretele bucatariei

Cea mai simpla si sanatoasa metoda de a conserva legumele pentru iarna. Fa ASTA si muraturile tale nu se vor altera NICIODATA

Există mai multe modalităţi de a conserva legumele pentru iarnă. Cea mai răspândită şi utilizată metodă este murarea lor. Acest proces se poate face fie în soluţie de oţet, fie în saramură. Află cum se procedează şi care metodă este mai sănătoasă. 1. Legumele nu trebuie înghesuite, fiindcă au nevoie să respire. 2. Alege cu… Citeste mai mult

A pus o felie de măr în ciorbă şi apoi magia s-a întâmplat! Motivul pentru care toate gospodinele trebuie sa faca asta

Toată lumea trebuie să ştie toate aceste trucuri practice. Un măr te poate salva în foarte multe situaţii. 1. Coacerea rapidă a fructelor crude Pune fructele necoapte într-o pungă de hârtie împreună cu un măr ca să le grăbeşti procesul de coacere. Merele emană etilenă, care accelerează coacerea fructelor. 2. Împiedicarea întăririi si fărămiţării zahărului… Citeste mai mult

Este interzis sa consumi acest aliment in aceasta forma! Este toxic si cancerigen

Vinetele prajite sunt toxice si cancerigene. Vezi sub ce forma trebuie consumate Vinetele (Solanum melongena) sunt satioase si contin doar 23 kcal la 100 g. Datorita continutului bogat de acid clorogenic, vinetele au proprietati anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale. Acidul clorogenic accelereaza metabolismul si inhiba aportul de glucoza in intestine. Datorita acestor proprietati, vanata se… Citeste mai mult

Beneficiile nutriţionale ale florilor de primăvară!

Manacarea poate sa capete un gust surprinzator daca ii adaugi cateva petale de flori. Pentru ca nu doar legumele sau fructele, condimentele si mirodeniile sunt ingrediente care dau preparate delicioase. Florile au un potential culinar deosebit si pot da gustului arome unice. Panselute, toporasi, flori de salcam, flori de mar, de piersic, flori de dovlecel,… Citeste mai mult

Borşul, ingredientul multifuncţional din bucătăria ţăranului la 1900. La ce tip de femeie ieşea mereu „acru cum îi focul“

În urmă cu mai bine de 100 de ani, borşul era cel mai întâlnit fel de mâncare din bucătăria ţăranilor din zona Moldovei. Ca să iasă borşul acru, femeile foloseau tot felul de metode, dar nu toate reuşeau să obţină rezultatul dorit. Un articol din anul 1901, publicat în „Şezătoarea. Revistă pentru literatură şi tradiţiuni… Citeste mai mult

Cel mai bun bait pentru carnea de miel

Știi cum se marinează corect carnea de miel? O cititoare a site-ului a trimis o rețetă de marinare a mielului sau iedului, cu vin și mirodenii. Friptura de miel poate fi savuroasa si peste masura de gustoasa daca este pregatita asa cum trebuie si secretul unei fripturi bune este marinata. Nu trebuie sa urmati cu… Citeste mai mult

1 2 3 6
Close
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web