Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Secretele bucatariei

Este extrem de simplu si poate fi facut chiar la tine acasa. Baga o rosie in congelator si las-o la dezghetat!

Multe legume sunt puse la congelator pentru a fi pastrate peste iarna. Rosiile nu fac parte din aceasta categorie. Dar te-ai intrebat vreodata de ce? Experimentul de mai jos iti arata. Este extrem de simplu si poate fi facut chiar la tine acasa. Tot ce trebuie sa faci este sa iei o si sa o…

Citeste mai mult

Cum au fost inventati micii! Rețeta originală de mici, găsită într-o scrisoare veche de 100 de ani

Scriitorul Constantin Bacalbaşa (1856-1935) afirmă în cartea „Bucureştii de altădată”că mititeii au fost inventaţi tot în restaurantul „La idee”, când proprietarul, rămas fără maţe de oaie pentru cârnaţi, a pus carnea direct pe gratar. Însă bucătarul de la Carul cu Bere, localul vecin, susţinea, pe la 1920, altceva. Într-o scrisoare în care îi dezvăluie unui…

Citeste mai mult

Spanacul, bomba de vitamine şi minerale necesare corpului

   Spanacul, ştim toţi, este unul din cele mai gustoase alimente de sezon, indiferent de modul în care e gătit. Dincolo de calităţile ce ţin de gust şi senzaţia plăcută de bine după o masă gustoasă, acesta este şi un contribuabil la bunul mers al organismului.    Spanacul are putine calorii, dar o mulţime de…

Citeste mai mult

Salata verde, arma secretă în lupta cu toxinele şi kilogramele

   În lupta cu kilogramele în plus sau cu toxinele din organism, exiată o legumă care acum, primăvara, o găseşti aproape oriunde: Salata verde. Este cea care te ajuta mereu să îţi recapeti tonusul, şi stimulează procesele metabolice, constituind un aliment ce împrospătează, revigorează şi curăţă organismul.    Frunzele de salată combat multe stări anormale.…

Citeste mai mult

Reţetă de mucenici moldoveneşti. Cum faci cei mai fragezi colăcei

Gospodinele din Moldova pregătesc în această săptămână colăcei gustoşi pentru ziua Sfinţilor 40 de Mucenici. Produsele delicioase, de pe care nu lipsesc mierea şi nuca măcinată, se dau de pomană de sufletul morţilor. În comunităţile tradiţionale din Moldova, începutul de primăvară este marcat de sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, din 9 martie. Culinar, această zi…

Citeste mai mult

Măslinele, alimentul ieftin şi benefic corpului

   Gustoase şi hrănitoare, măslinele nu dar că sunt un aliment al fanilor diete, ci sunt şi, pe primele locuri, în topul celor mai sănătoase alimente, datorită conţinutului bogat în vitamine şi acizi graşi ca Omega 3, Omega 6 şi Omega 9.    Măslinele nu pot fi mâncate proaspete, direct culese din copac, ci, pentru…

Citeste mai mult

Cea mai mare GREȘEALĂ pe care o fac toți românii atunci când PRĂJESC CARTOFI!

Alimentele bogate în amidon preparate la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă lungă de timp, precum cartofii prăjiți intens, pot crește riscul de cancer în cazul persoanelor care le consumă în mod frecvent, au anunțat luni oamenii de știință britanici din cadrul unei agenții guvernamentale. Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA),…

Citeste mai mult

Poate nu ştiai, dar cafeaua este mult mai sănătoasă decât crezi!

   Cafeaua este una din băuturile cotidiene care fac parte din viaţa majorităţii oamenilor ocupaţi. Ziua parcă începe mai bine cu o ceaşcă de cafea, băută dimineaţa, şi puţină lume ştie că de fapt este o băutură sănătoasă, care aduce beneficii certe organismului, dincolo de publicitatea sa uneori negativă. Iată aici câteva detalii pe care nu…

Citeste mai mult

Ceaiul de tei. E bun dacă ştii cum să-l bei!

  Ceaiul de tei este unul din cele mai cunoscute şi la îndemână ceaiuri de la noi. Capacităţile terapeutice ale teiului sunt cunoscute şi folosite încă din vechime. Ceaiul de tei are efect calmant, este emolient, deci combate starea de uscăciune a mucoaselor, are efect sedativ, expectorant si sudorific.    Ceaiul de tei este recomandat…

Citeste mai mult

Aşa se congelează CORECT alimentele! Sigur ai făcut aceste greşeli până acum

Produsele congelate sunt preferate mai ales de cei extrem de ocupați, care nu au timp mult de pregătit în bucătărie. Totuși, se pare că nu orice fructă, legumă sau carne se poate congela. Ai mare grijă ca acestea să fie cât mai proaspete. Un lucru esențial este să te asiguri că respecți regulile de igienă,…

Citeste mai mult

Cea mai bună SALATĂ BOEUF. Ingredientul GREŞIT pe care toate gospodinele îl folosesc

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă încep cu multă vreme înainte. Gospodinele întocmesc din timp meniul pentru masa festivă, însă nelipsitul preparat din fața familiei este salata boeuf. Nu ai cum să dai greș dacă se respectă câțiva pași simpli. În primul rând ai nevoie de un kilogram de cartofi, 500 g de morcovi și 400…

Citeste mai mult

Modalitatea prin care prepari cea mai bună tobă de casă tradiţională

Oficial a venit iarna, aşa că ce e mai bun să pun pe masă decât o tobă bine făcută, în casă? Iar pentru că vremea este mai rece, puţină grăsime nu strică, mai ales pentru un preparat atât de delicios, care se face în mai puţin de 90 de minute, conform bucataras.ro. Ingrediente: 1 limbă…

Citeste mai mult

Cea mai simpla si sanatoasa metoda de a conserva legumele pentru iarna. Fa ASTA si muraturile tale nu se vor altera NICIODATA

Există mai multe modalităţi de a conserva legumele pentru iarnă. Cea mai răspândită şi utilizată metodă este murarea lor. Acest proces se poate face fie în soluţie de oţet, fie în saramură. Află cum se procedează şi care metodă este mai sănătoasă. 1. Legumele nu trebuie înghesuite, fiindcă au nevoie să respire. 2. Alege cu…

Citeste mai mult

Cum se pot păstra roşiile din grădină până iarna

Cum se pot păstra roşiile din grădină până în decembrie Vine toamna, bine-mi pare! Dar parcă şi un regret că grădina moare şi, odată cu ea, sursa de legume proaspete… Există însă o metodă de a prelungi durata de păstrare a tomatelor! Cum procedăm După prima brumă (care de obicei este subţire) rugii de tomate…

Citeste mai mult

A pus o felie de măr în ciorbă şi apoi magia s-a întâmplat! Motivul pentru care toate gospodinele trebuie sa faca asta

Toată lumea trebuie să ştie toate aceste trucuri practice. Un măr te poate salva în foarte multe situaţii. 1. Coacerea rapidă a fructelor crude Pune fructele necoapte într-o pungă de hârtie împreună cu un măr ca să le grăbeşti procesul de coacere. Merele emană etilenă, care accelerează coacerea fructelor. 2. Împiedicarea întăririi si fărămiţării zahărului…

Citeste mai mult

Este interzis sa consumi acest aliment in aceasta forma! Este toxic si cancerigen

Vinetele prajite sunt toxice si cancerigene. Vezi sub ce forma trebuie consumate Vinetele (Solanum melongena) sunt satioase si contin doar 23 kcal la 100 g. Datorita continutului bogat de acid clorogenic, vinetele au proprietati anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale. Acidul clorogenic accelereaza metabolismul si inhiba aportul de glucoza in intestine. Datorita acestor proprietati, vanata se…

Citeste mai mult

Vine vremea pepenilor. Nu ţi-a spus nimeni asta despre seminţe. Nu o să le mai arunci niciodată!

Semintele de pepene fierte, miracolul nestiut si ideal pentru sanatate. O reteta atat de simpla, dar incredibil de benefica pentru organismul nostru. Cu totii stim ca pepenele verde inseamna in primul rand o desfatare pentru papilele gustative si o adevarata racorire in zilele toride. In afara de excelenta hidratare pe care o asigura, pepenele verde…

Citeste mai mult

Prejudecati si adevaruri in alimentatie

-Se spune ca femeile nu trebuie sa manance oua in timpul sarcinii daca vor sa nasca copii sanatosi. Fals.Aceasta prejudecata se intalneste la unele popoare.In realitate,ouale sunt o excelenta sursa de elemente nutritive pentru toti,barbati si femei,tineri si batrani. -In faina de grau nu sunt decat hidrati de carbon si nici una din proteinele esentiale…

Citeste mai mult

1 2 3 6
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

loading...