Category archive

Secretele bucatariei

Salata verde, arma secretă în lupta cu toxinele şi kilogramele

   În lupta cu kilogramele în plus sau cu toxinele din organism, exiată o legumă care acum, primăvara, o găseşti aproape oriunde: Salata verde. Este cea care te ajuta mereu să îţi recapeti tonusul, şi stimulează procesele metabolice, constituind un aliment ce împrospătează, revigorează şi curăţă organismul.    Frunzele de salată combat multe stări anormale.… Citeste mai mult

Reţetă de mucenici moldoveneşti. Cum faci cei mai fragezi colăcei

Gospodinele din Moldova pregătesc în această săptămână colăcei gustoşi pentru ziua Sfinţilor 40 de Mucenici. Produsele delicioase, de pe care nu lipsesc mierea şi nuca măcinată, se dau de pomană de sufletul morţilor. În comunităţile tradiţionale din Moldova, începutul de primăvară este marcat de sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, din 9 martie. Culinar, această zi… Citeste mai mult

Cea mai mare GREȘEALĂ pe care o fac toți românii atunci când PRĂJESC CARTOFI!

Alimentele bogate în amidon preparate la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă lungă de timp, precum cartofii prăjiți intens, pot crește riscul de cancer în cazul persoanelor care le consumă în mod frecvent, au anunțat luni oamenii de știință britanici din cadrul unei agenții guvernamentale. Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA),… Citeste mai mult

Poate nu ştiai, dar cafeaua este mult mai sănătoasă decât crezi!

   Cafeaua este una din băuturile cotidiene care fac parte din viaţa majorităţii oamenilor ocupaţi. Ziua parcă începe mai bine cu o ceaşcă de cafea, băută dimineaţa, şi puţină lume ştie că de fapt este o băutură sănătoasă, care aduce beneficii certe organismului, dincolo de publicitatea sa uneori negativă. Iată aici câteva detalii pe care nu… Citeste mai mult

Cea mai simpla si sanatoasa metoda de a conserva legumele pentru iarna. Fa ASTA si muraturile tale nu se vor altera NICIODATA

Există mai multe modalităţi de a conserva legumele pentru iarnă. Cea mai răspândită şi utilizată metodă este murarea lor. Acest proces se poate face fie în soluţie de oţet, fie în saramură. Află cum se procedează şi care metodă este mai sănătoasă. 1. Legumele nu trebuie înghesuite, fiindcă au nevoie să respire. 2. Alege cu… Citeste mai mult

A pus o felie de măr în ciorbă şi apoi magia s-a întâmplat! Motivul pentru care toate gospodinele trebuie sa faca asta

Toată lumea trebuie să ştie toate aceste trucuri practice. Un măr te poate salva în foarte multe situaţii. 1. Coacerea rapidă a fructelor crude Pune fructele necoapte într-o pungă de hârtie împreună cu un măr ca să le grăbeşti procesul de coacere. Merele emană etilenă, care accelerează coacerea fructelor. 2. Împiedicarea întăririi si fărămiţării zahărului… Citeste mai mult

Este interzis sa consumi acest aliment in aceasta forma! Este toxic si cancerigen

Vinetele prajite sunt toxice si cancerigene. Vezi sub ce forma trebuie consumate Vinetele (Solanum melongena) sunt satioase si contin doar 23 kcal la 100 g. Datorita continutului bogat de acid clorogenic, vinetele au proprietati anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale. Acidul clorogenic accelereaza metabolismul si inhiba aportul de glucoza in intestine. Datorita acestor proprietati, vanata se… Citeste mai mult

Beneficiile nutriţionale ale florilor de primăvară!

Manacarea poate sa capete un gust surprinzator daca ii adaugi cateva petale de flori. Pentru ca nu doar legumele sau fructele, condimentele si mirodeniile sunt ingrediente care dau preparate delicioase. Florile au un potential culinar deosebit si pot da gustului arome unice. Panselute, toporasi, flori de salcam, flori de mar, de piersic, flori de dovlecel,… Citeste mai mult

1 2 3 6
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

loading...