Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Secretele bucatariei - page 2

Bautura din banane ce va arde grasimea acumulata pe zona abdominala!

Bananele trebuie sa devina o parte din rutina ta zilnica. Smoothie-urile nu pot fi la fel de gustoase daca nu contin banane! Iata o bautura facuta din banane ce iti va arde grasimea acumulata pe zona abdominala. Daca vei bea cu regularitate intr-o saptamana vei putea observa rezultatele. Bananele sunt cunoscute pentru cantitatea mare de…

Citeste mai mult

Reteta delicioasa de fasole verde pe care puţini bucătari o ştiu

Folosită pentru feluri principale, dar şi în diverse tipuri de salate, fasolea verde este o sursă importantă de vitaminele C, K şi alţi nutrienţi, precum fier, magneziu şi calciu. Pentru această mâncare de fasole verde fierbe legumele la foc mic, pentru că în acest fel se pierd mai puţine substanţe hrănitoare. Ingrediente (4 porţii) 500…

Citeste mai mult

Beneficiile nutriţionale ale florilor de primăvară!

Manacarea poate sa capete un gust surprinzator daca ii adaugi cateva petale de flori. Pentru ca nu doar legumele sau fructele, condimentele si mirodeniile sunt ingrediente care dau preparate delicioase. Florile au un potential culinar deosebit si pot da gustului arome unice. Panselute, toporasi, flori de salcam, flori de mar, de piersic, flori de dovlecel,…

Citeste mai mult

Borşul, ingredientul multifuncţional din bucătăria ţăranului la 1900. La ce tip de femeie ieşea mereu „acru cum îi focul“

În urmă cu mai bine de 100 de ani, borşul era cel mai întâlnit fel de mâncare din bucătăria ţăranilor din zona Moldovei. Ca să iasă borşul acru, femeile foloseau tot felul de metode, dar nu toate reuşeau să obţină rezultatul dorit. Un articol din anul 1901, publicat în „Şezătoarea. Revistă pentru literatură şi tradiţiuni…

Citeste mai mult

Si tu arunci apa in care ai fiert oua? Nu mai face greseala asta! Uite la ce se foloseste

Dacă arunci apa în care ai fiert ouăle, trebuie să ştii că faci o mare greşeală! Această apă poate fi extrem de utilă dacă te numeri printre iubitorii de flori. Poţi îngriji plantele de ghiveci pe care le ai în casă, dacă vei turna apa în care ai fiert ouăle, deoarece aceasta conţine calciu organic…

Citeste mai mult

Cu acest truc nu vei greşi niciodată! Secretul ciorbei rădăuţene a fost dezvăluit de o gospodină din Bucovina

Ingrediente Ingrediente pentru 4,5-5 litri: – Un piept mare de pui cu piele şi os – O ceapă – O ţelină de mărimea unui măr – Un păstârnac – O rădăcină de pătrunjel – 2-3 morcovi – Un gogoşar şi un ardei gras roşu – 3 ouă – 200-300 ml smântână 20% grăsime – Una-două…

Citeste mai mult

Modalitatea prin care vopsesti ouale de Paste fara sa folosesti vopsea

Tot mai multi parinti cauta alternative naturale pentru vopsitul oualor de Paste. Sfecla, sucul de afine sau ceaiul sunt o solutie eficienta si rapida pentru a colora ouale de sarbatori. Studii recente au relevat o legatura intre vopselele artificiale de vopsit oua pentru Paste si hiperaciditatea in cazul copiilor, de aceea tot mai multe mamici…

Citeste mai mult

Carnaciori din vremea dacilor! Rețetă veche de sute de ani, preferata lui Avrama Iancu!

O rețetă veche de sute de ani, despre care se spune că era preferata lui Avram Iancu, este foarte apreciată și în zilele noastre. Virșli, cârnăciorii subțiri din carne de capră și oaie, sunt mândria hunedorenilor. De altfel, reţeta originală a fost înregistrată ca produs tradiţional local. Iar puținele magazine în care se mai găsesc…

Citeste mai mult

Apa de vinete ingredientul minune indispensabil în cadrul mai multor remedii naturiste.

Oricât de surprinzător ar părea, acum câteva secole vinetele erau considerate a fi toxice și foarte periculoase. Dar oare de ce? Se pare că principalul motiv era culoarea închisă a acestora. Din fericire, locuitorii Indiei au reușit să descopere apa de vinete, iar, treptat, aceasta a devenit un ingredient indispensabil în cadrul mai multor remedii…

Citeste mai mult

Fara ingrediente sau ustensile speciale! Cum prepari cascavalul de casa mai ieftin si sanatos!

Cine ar fi crezut ca si cascavalul poate fi preparat in casa, fara ingrediente sau ustensile speciale! Prezentam aceasta reteta pentru toti iubitorii de cascaval, care vor sa manance ceva natural, bun si sanatos in acelasi timp. Iata reteta! Cascaval de Casa – Reteta Reteta este foarte simpla si reusita. Trebuie doar sa faceti rost…

Citeste mai mult

Iaurturile din comerț niște umbre ale iaurturilor de altădată. 2 ingrediente si il prepari singur acasa

Ştiaţi că este incredibil de ușor de a face propriul iaurt de casa ? Iaurtul este iubit de copii și adulți deopotrivă. Iaurtul poate fi o parte naturală și sănătoasă în dieta copilului. Iaurtul ăsta de casă poate fi, de asemenea, inclus în dieta întregii familii într-o varietate de moduri. Nu ai nevoie de vaca…

Citeste mai mult

Este considerat de români o delicatesă, iar in lume e considerat cel mai toxic aliment !

Cu siguranta si tu ai mancat, cel putin o data, acest aliment care are, de altfel, un pret extrem de piperat. Chiar daca la noi in tara este considerat o delicatesa, este cel mai toxic aliment din lume! Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu…

Citeste mai mult

Poţi mânca pe săturate! Leguma care imită perfect gustul de CARTOFI PRĂJIŢI.

Îți plac cartofii prăjiți? Probabil că da. Tuturor ne plac. Însă așa cum se întâmplă în multe cazuri cu mâncărurile delicioase la care poftim, cartofii prăjiți pot fi inamicul cel mai mare al siluetei. Există însă o variantă mult mai sănătoasă decât cartofii prăjiți, care imită perfect gustul și care… nu îngrașă: rădăcina de pătrunjel.…

Citeste mai mult

1 2 3 4 6
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

>
loading...