Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Secretele bucatariei - page 3

A fost reinventata bautura bunicilor disparuta de mult! Ce este de fapt si cu cat se vinde

La Constanța, celebra bragă a fost reinventată. Un maestrul cofetar a lucrat patru luni pentru a obtine rețeta cremei de bragă, iar ieri eforturile sale au fost certificate de o echipă de specialisti în domeniul alimentației și nutriției. Tulbure şi de culoarea cafelei cu lapte, braga trebuie să fie dulce – acrişoară şi să te…

Citeste mai mult

Ai obiceiul să speli puiul crud înainte să îl gătești! Te expui unui pericol foarte mare

Dacă ai obiceiul să speli puiul crud înainte să îl gătești, află că te expui unui pericol foarte mare. Află care este și cum te poți proteja. Specialiștii de la Agenția pentru Standarde Alimentare susțin că nu ar trebui să speli niciodată puiul crud, pentru că este plin de bacterii care se vor împrăștia în…

Citeste mai mult

De o sută de ori mai eficientă decât antibioticele! Secretele pe care le ascunde ciorba de usturoi

Ciorba de usturoi face parte din multe culturi tradiţionale, efectele sale benefice pentru sănătate fiind cunoscute în întreaga lume. Este folosită în general pentru tratarea gripei, răcelii, dar şi a norovirusului. În ultimii ani oamenii preferă tratamentele naturale împotriva acestor boli în detrimentul antibioticelor, mai ales datorită faptului că viruşii şi bacteriile pot dezvolta imunitate împotriva…

Citeste mai mult

Secretul care o face suculentă! Asa se pregătește friptura perfectă la tigaie.

Atunci când vremea nu îți permite să aprinzi grătarul ori ești prea grăbit, friptura la tigaia poate fi alegerea potrivită. Preparatul îți va reuși numai dacă ții cont de câteva trucuri. Succesul unei fripturi reușite stă în sunetul produs de bucata de carne atunci când este pusă în tigaie, potrivit gustos.ro. Carnea își modifică aroma…

Citeste mai mult

Le cumparam fara sa ne dam seama! Alimentele care conţin PESTICIDE la un nivel ridicat

Ştim că fructele şi legumele din supermarketuri sunt tratate cu tot felul de subtstante care ne afectează sănătatea, însă trebuie să învăţăm să ne ferim de ele scrie a1.ro În cazul în care nu poți să le deosebești de cele fără chimicale, cumpără doar fructe și legume bio, sfătuiesc medicii. Alimentele care conțin cele mai…

Citeste mai mult

Pizza dietetică, super sănătoasă, fără gluten și absolut delicioasă.

Pizza fără făină, absolul delicioasă, super sănătoasă Această pizza este una deosebită, deoarece nu are blatul din aluat clasic de pâine, ci unul din conopidă, care este evitată deseori de copii. În această rețetă veți descoperi cu surprindere că nu se simte absolut deloc gustul de conopidă, plus la toate, este la fel de gustoasă ca…

Citeste mai mult

Efectele sunt neaşteptate dacă bei un litru de ceai de chimen zilnic.

Fructele de chimen sunt bogate în fier și conțin uleiuri volatile (carvonă, carveol, carvacrol), mucilagii, substanțe albuminoide, glucide, rezine, tanoizi, minerale, fitosteroli. De la această plantă se utilizează, în scop medicinal, în special fructele, sub formă de infuzie, decoct, pulbere sau tinctură. Studii recente reflectă eficiența chimenului în afecțiuni precum colonul iritabil, colita și mirosul…

Citeste mai mult

Sănătatea se află la tine în farfurie! Aşa combini corect alimentele!

Vrei să slăbeşti, să fii sănătos şi să debordezi de energie? Ei bine, totul se află în…farfuria ta. Da, ai văzut bine. Modul în care alegem sau combinăm alimentele contribuie semnificativ la starea şi aspectul nostru. Există trei moduri de a combina alimentele 1. Combinația optimă (*DA) – care este cea mai bună alegere pe…

Citeste mai mult

Un elixir cu puteri excepționale. Miere cu muguri de brad

Partea a doua a lunii mai si inceputul lunii iunie(in zonele mai inalte) este cea mai buna perioada in care se pot recolta mugurii de brad pentru a prepara celebrul elixir de miere cu muguri de brad, remediu extrem de eficient în lupta cu afecțiunile frecvente ale sezonului rece adica tuse, bronșite, stări gripale,laringite și…

Citeste mai mult

50 ml tuică sau palincă cu slănina si ceapă intrec orice medicament

Cercetarile medicale au descoperit actiunile pozitive ale produselor alimentare traditionale, fara E-uri, coloranti si conservanti. De ce stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina intareste sistemul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si, de asemenea, este necesar pentru…

Citeste mai mult

Substanța care ”distruge” creierul și îmbolnăvește plămânii. Pe cât este de nociv, pe atât este de prezent în casa noastră.

Pe cât este de nociv, pe atât este de “prezent” în casa noastră: în alimente, în staniolul în care împachetăm sandviciurile, în vasele de gătit şi tacâmuri, în antiperspirante, chiar şi în unele medicamente. Şi apa conţine aluminiu, dar sub formă de săruri, fiind singura situaţie când nu este nociv. Medicii vă recomandă să evitaţi…

Citeste mai mult

Cele mai bune rețete de marinată. Carnea pur și simplu se topește în gură!

Pentru adevărații amatori ai grătarului: 5 cele mai bune rețete de marinată. Carnea pur și simplu se topește în gură! Iarna bate la ușă, dar amatorii de grătar cu siguranță deja așteaptă cu nerăbdare luna mai – luna ieșirilor la iarba verde. Este mult timp până atunci… Nicio problemă, acum este momentul să ne înarmăm cu noi cunoștințe și idei…

Citeste mai mult

Visezi la un păr bogat și strălucitor? Ai nevoie de 3 lingurițe de scorțișoară și 2 de miere

Este foarte ușor să obții acest lucru, cu doar trei ingrediente. Pe lângă aspectul mai bogat și mai strălucitor, acest amestec-minunecare îți va lăsa părul suplu și mătăsos, astfel încât va fi și mai ușor de coafat! Pentru a te bucura de toate aceste avantaje, tot ce trebuie să faci e să amesteci trei ingrediente…

Citeste mai mult

Nutritionistii recomanda folosirea unturii in mancare! Explicatia este uimitoare

Grasimile animale au fost dintotdeauna criticate si combatute de mare parte din nutritionistii care se aflau in cautarea dietei si stilului de viata perfect. Cu toate astea, untura are proprietati benefice nebanuite si este unul din cele mai sanatoate produse din casele romanilor. Untura este unul din cele mai intalnite produse din frigider, in special…

Citeste mai mult

Prepară, în doar cinci minute, excepționalele clătite fără făină!

Făina îngrașă, face parte din cele trei prafuri albe care ne omoară? Încearcă rețeta de mai jos și nu vei regret. Cum o prepari? Pune o banană descojită într-un bol. Piseaz-o cu o furculiță. Apoi sparge deasupra două ouă. Adaugă și un praf de scorțișoară. Bate totul bine cu furculița sau cu un tel. Când…

Citeste mai mult

Planta care topeste colesterolul, calmeaza reumatismul si reduce glicemia

Radacina de brusture topeste colesterolul, calmeaza reumatismul si reduce glicemia Datorita unor acizi cu proprietati detoxifiante, radacina de brusture stimuleazafunctia hepato-biliara si apara organismul de efectele unor substante nocive precum tutunul sialcoolul. In volumul „Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z“, dr. farmacist Ovidiu Bojor precizeaza: „Prin continutul sau in acizi cafeilchimici,…

Citeste mai mult

Vei fi surprins de cum te vei simti ! Un mar pe zi tine doctorul la distanta

De ce marul este unul dintre cele mai vindecatoare superalimente din lume Marul, acest superaliment trecut cu vederea de obicei, protejeaza corpul de precipitatiile si depunerile de praf radioactiv, distruge o larga gama de cancere, si mentine libere arterele – pentru a numi doar cateva moduri confirmate experimental prin care marul iti trezeste doctorul launtric scrie viataverdeviu.ro Un…

Citeste mai mult

Motivul pentru care cafeaua preparată la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric

Cafeaua preparată la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric, evidențiază Consiliul olandez pentru sănătate într-o nouă directivă care vizează o alimentație sănătoasă. În această directivă, Consiliul olandez pentru sănătate trece în revistă modurile de pregătire a cafelei, subliniindu-le pe cele recomandabile. Boabele de cafea conțin diterpene, substanțe organice din care principalele sunt…

Citeste mai mult

Fructul care luptă împotriva procesului de oxidare celulară produs de fumul de ţigară, poluare sau metabolism lent.

Kiwi-ul, fructul comestibil al plantelor Actinidia chinensis și Actinidia deliciosa din Asia, poartă denumirea chinezească de Yang Tao (mura sau strugurele gâștei). Istoria „europeană” a fructului a început în Valea Ghang Kiang din Sud-Estul Chinei, de unde în anul 1847 un membru al Societății Regale de Horticultură din Marea Britanie a trimis primele semințe în…

Citeste mai mult

Se întâmplă în corpul tău dacă bei suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu, inca din prima zi…

Amestecul de bicarbonat de sodiu cu suc de lamaie, baut pe stomacul gol are multe beneficii de sanatate, avand si efect anti-cancerigen. Amesteca jumatate de lingurinta de bicarbonat de sodiu in 250 de ml. de apa, impreuna cu zeama de la o jumatate de lamaie. De notat ca efectul lamailor organice este de zeci de…

Citeste mai mult

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

>
loading...