Ce ar trebui sa alegem, MAC sau PC?

in Informatica

Pe piata sunt doi mari jucatori prezenti, Apple si Microsoft. Putem alege sa cumparam un calculator cu sitem de operare Microsoft sau un MAC. Fiecare din aceste dispoziteive are specificul lor. Urmatoarele explicatii ne evidentiaza caracteristicile pentru fiecare in parte.

OS

Operarea unui sistem MAC difera total fata de un sistem PC. Pe sistemele MAC ruleaza MAC OS iar PC-ul Windows. MAC OS este mai eficient in utilizare datorita arhitecturii sale mai compacte siu mai simple. Riscul de virusare sau aparitie de erori este mai mica pe MAC. Cu toate acestea Windows are pachetul de servicii care include update-uri si actualizari pentru imbunatatirea performantelor cat si de securitate. Trebuie retinut ca pe un calculator mai pot fi instalate si alte sisteme de operare precum Linux, Unix etc.

Software folosit

Este clar faptul ca sistemul de operare Windows este cel mai folosit. Cu toate acestea aplicatii software mixte exista pentru ambele platforme. Software-ul pentru MAC este mult mai eficient deoarece acestea sunt dezvoltate special pentru ele. De exemplu in domeniul de prelucrare foto si video, precum si in domeniul de deshtop publishing. Cu alte cuvointe cei care prefera comoditatea aleg PC-ul iar cei care aleg eficienta si viteza se vor intoarce spre MAC

Securitate

In acest domeniu detinatorul uni MAC trebuie sa-si faca prea putine griji pentru ceea ce tine de securitate. Cei mai multi virusi sunt conceputi special pentru PC. odata conectat la Internet PC-ul trebuie sa aiba instalat un antivirus pentru a minimiza patrunderea de malware si spyware. Peste 90% din piata este ocupata de sisteme de operare pe platforma Windows ceea ce le face o tinta pentru hackeri. Cu toate acestea cu un antivirus actualizat permanent se reduce riscul de infectare a sistemului PC.

Preț

Cine spune performanță, spune preț ridicat. Într-adevăr, în ceea ce privește eficienta și nivelul ridicat de securitate, MAC costa mai mult decat PC-ul. Acest lucru se datorează și politicii de marketing  Apple, care plasează produsele sale ca produse de elită și de lux.Software-ul de asemenea. La rândul său, PC-ul are o multitudine de aplicatii software mai ieftine sau freeware. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că menținerea PC-ul este mult mai scumpa.

Accesorii si amenajari

In acest domeniu PC-ul este favorizat datorita caracaterului sau de personalizare. Un utilizator poate alege diferite componente de upgrade. Mai mult de atat odata depasite acestea se pot upgrada cu usurinta. In schimb toate accesoriile MAC sunt dezvoltate doare de Apple si sunt mult mai scumpe.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.