Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce au în comun toți oamenii cu ochi albaștri, fără să își dea seama? Detaliul acesta te va pune pe gânduri

in Diverse

Oricât de greu ar părea de crezut se pare că toți oamenii cu ochi albaștri au un lucru în comun, indiferent de naționalitate sau vârstă!

Oamenii de știință au încercat să dezlege misterul ochilor albaștri și nu mică le-a fost surpriza să constate că pe toți îi leagă un lucru surprinzător și puțin…înfricoșător!

Genetica este cea care determină încă de la primele clipe ale vieții înălțimea, culoarea părului sau a ochilor și diferite alte trăsături. Totuși, care este misterul ochilor albaștri?

Un grup de cercetători a analizat îndelung problema și astfel s-a ajuns la concluzia că ochii albaștrii nu au existat dintotdeauna, ci au apărut undeva cum 6000-10.000 de ani, undeva prin Europa.

Au continuat cercetările și astfel au descoperit gena responsabilă de culoarea albastră a ochilor la un corp al unui om din Epoca de Piatră, undeva prin zona Spaniei. Se presupune că până atunci toți oamenii aveau ochi căprui și la el s-a produs mutația cu pricina.

Cercetătorii au mers mai departe și i-au făcut portretul. Așadar, toți cei cu ochi albaștri au un strămoș comun, omul de la care a pornit totul!

Sursa: a1.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate