Ce contine mierea de mana?

in Agronomie

Provine din aceeasi sursa cu cea extraflorala, mana fiind un produs obtinut indirect, prin intermediul unor insecte din categoria afidelor, psyllidelor, coccidelor, citadidelor si lachnidelor, care se hranesc cu sucurile plantelor si elimina apoi zaharurile de care nu mai au nevoie. Albinele culegatoare aduna aceste produse insa pierd foarte multa energie la un asemenea cules si sunt mai uzate decat cele care culeg nectar de flori Pentru consumul uman are o valoare deosebita, continand multa inhibina (un bactericid foarte puternic) si saruri minerale (de 12,8-20 de ori mai bogata in saruri minerale decat cea florala), calciul si magneziul prezentand cel mai mare interes terapeutic intrucat organismul uman asimileaza mult mai bine aceste saruri prin alimentatia naturala decat prin administrarea sintetica. Dupa arborii de la care provine este de mai multe feluri: de stejar, de brad, de molid etc.

Mierea de mana contine, Carbohidrati = 90 – 95 %, Proteine = 0,2 – 1,8 %,Minerale, acizi organici, vitamine, etc. aprox. 5 %

Carbohidrati:Glucoza,Fructoza (si aproape deloc zaharoza),Mierea de mana contine peste 18 % trizaharide (rafinoza, melezitoza etc.) Uleiuri esentiale,da arome specifice fiecarui tip de miere de mana.

Rasini:,Gama-pinena, Beta-pinena, Felandrena, Anisidina, Aldehida capronica

White si colab. (1962) au dat urmatoarea compozitie a mierii de mana (citat din “The Hive and the Honey Bee”

Apa

16.3 %

– Fructoza

31.8 %

– Glucoza

26 %

– Sucroza

0.8 %

– Maltoza

8.8 %

– Melezitoza

2.3 %

Zaharuri superioare

4.7 %

– pH

4.4 %

– Acizi liberi (mEq/kg)

49.1

– Lactone (mEq/kg)

5.8

– Aciditatea totala (mEq/kg)

54.9

Cenusa

0.74 %

– Nitrogen

0.1%

– Diastaza (mEq/kg)

31.9 %

Este important sa stim ca mierea de mana contine mai multe minerale, mai multe uleiuri esentiale si o aroma mai puternica fata de celelalte tipuri de miere Proprietatile farmacologice ale mierii de mana, actiuni, efecte proprietatile mierii de mana sunt asemanatoare cu cele obtinute din alte flori.Totusi, mai ales datorita bogatei sale compozitii in minerale si in bioflavonoide, mierea de mana are urmatoarele proprietati:

  •  Antiinflamatoare
  • Antioxidant
  • Stimuleaza regenerarea epiteliilor, endoteliilor si a membranelor celulare

  • Depurativ
  • Imunostimulant
  • Laxativ
  • Boli infectioase
  • Afectiunile sistemului imun
  • Boli bacteriene
  • Bolile intestinului gros
  • Boli legate de prezenta diferitelor toxine in organism
  • Boli dermatologice
  • Boli degenerative
  • Boli legate de inflamatii

Deci, trebuie sa retinem ca, mierea de padure sau de mana contine mult mai multe minerale decat celelalte tipuri, de aceea este frecvent recomandata in tratamentul spasmofiliei la adolescenti, rahitismului la copii si adolescenti, in osteoporoza si afectiuni articulare la adulti si varstnici. Mierea de padure este utila si persoanelor cu un sistem imunitar slabit.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play