Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce păţesc părinţii care nu-şi vaccinează copiii

in Evenimente

Scandalurile şi controversele legate de vaccinarea copiilor împotriva diverselor boli par să nu mai ia sfârşit. Tot mai mulţi părinţi şi vedete de la noi refuză vaccinurile de teama efectelor adverse care le pot urma.

Medicii trag însă un semnal de alarmă în aceste zile. Conform Agerpress, doctorii spun că refuzul vaccinului este o decizie total greşită şi propun sancţionarea părinţilor, obligarea lor să plătească toate tratamentelor micuţilor în caz de boală şi spitalizare.

„Nu putem să facem o lege coercitivă, dar măcar să încercăm să sugerăm ca în cazul apariţiei acestor infecţii grave ar trebui să se platească pentru îngrijirea lor, pentru că până acum îngrijirea unui copil care a avut tetanos ne-a costat cel puţin 10.000 de euro. Procentul celor care refuza vaccinarea este imens”, a declarat medicul Monica Luminos, de la Secţia ATI a Spitalului „Matei Balş”.

Şi Adrian Crăciun de la Spitalul Cantacuzino consideră că părinţii ar trebui penalizaţi în astfel de cazuri: „Ar trebui să existe o prevedere, în multe ţări există, potrivit căreia acei părinţi care nu îşi vaccinează copiii să plătească tratamentul în cazul în care aceştia se îmbolnăvesc. Un exemplu este Germania, în Franţa eşti penalizat chiar financiar.” a declarat medicul pentru aceeaşi sursă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate