Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce salarii ofera organizatiile teroriste din Siria pentru luptatorii straini

in Extern

Jihadiştii francezi care luptă alături de Statul Islamic au dezvăluit ce salarii câştigă de la organizaţia teroristă, cum arată o zi obişnuită din viaţa lor şi de ce unii aleg să se întoarcă în Europa.

A Libyan rebel grimaces on the frontline near Sultan, south of Benghazi, Libya, Friday, March 18, 2011. The U.N. Security Council voted Thursday to impose a no-fly zone over Libya and authorize "all necessary measures" to protect civilians from attacks by Moammar Gadhafi's forces, hours after the Libyan leader vowed to crush the rebellion with a final assault on the opposition capital of Benghazi. (AP Photo/Anja Niedringhaus)
A Libyan rebel grimaces on the frontline near Sultan, south of Benghazi, Libya, Friday, March 18, 2011. The U.N. Security Council voted Thursday to impose a no-fly zone over Libya and authorize „all necessary measures” to protect civilians from attacks by Moammar Gadhafi’s forces, hours after the Libyan leader vowed to crush the rebellion with a final assault on the opposition capital of Benghazi. (AP Photo/Anja Niedringhaus)

Informaţiile apar într-un raport al Departamentului penru Probleme Penale din Franţa, care cuprinde mărturiile luptătorilor francezi investigaţi după ce s-au întors în ţară din Siria sau Irak, potrivit publicaţiei Le Monde, citate de International Business Times.

Documentul a ajuns la fiecare magistrat care investighează terorismul în Franţa, la începutul lunii octombrie.

După ce ajung în Siria, luptătorii străini sunt cazaţi în tabere de antrenament, au povestit jihadiştii francezi. Acolo, se trezesc în fiecare zi la ora 5:30 pentru rugăciunea de dimineaţă, apoi încep antrenamentele fizice (alergare, flotări, cursuri de atac), antrenamente militare (trageri cu Kalaşnikovul, lansări de rachete şi grenade), pregătire psihică (rezistenţă la frig şi foame) şi învăţături religioase.

De asemenea, luptătorii trebuie să facă de gardă noaptea. Doar după ce acest antrenament este finalizat, combatanţii sunt grupaţi în batalioane în funcţie de afinităţi culturale şi limbă.

Raportul arată că unii dintre recruţii francezi s-au afirmat în interiorul Statului Islamic, devenind lideri de grup, membri ai poliţiei islamice sau chiar imami. Alţii devin luptători sau asistenţi medicali, iar alţii primesc „joburi domestice”, cum ar fi îngrijitori sau bucătari.

Cazare şi 100 de dolari pe lună

Statul Islamic le oferă cazare recruţilor, care primesc şi salarii în funcţie de sarcinile pe care le au de îndeplinit. Un bărbat investigat după ce s-a întors în Franţa a dezvăluit că luptătorii alături de care locuia erau plătiţi cu 100 de dolari pe lună.

În document se mai precizează că mulţi dintre foştii jihadişti nu au recunoscut că au luat parte la lupte, ci mai degrabă au vorbit despre simple patrule pe care le făceau.

Un combatant a povestit cum el şi grupul lui au „securizat” mai multe sate şiite şi kurde prin împuşcarea oricărei persoane le ieşea în faţă. Există şi informaţia că zeci de francezi au murit în atacuri sinucigaşe.

De asemenea, un jihadist francez a recunoscut că a participat la o „sesiune de tăiere de gâturi” ale unor sirieni care nu s-ar fi suspus interpretărilor extremiste ale legii islamice sharia.

El a mărturisit chiar că a ţinut capul unui prizonier în timp ce era decapitat. Alţii au spus că asistau la execuţii, bătăi cu pietre, amputări şi biciuiri în piaţa publică din oraşul sirian Azaz de două-trei ori pe săptămână.

Traficanţii de heroină, homosexualii, rebelii şi cei acuzaţi de vrăjitorie sau adulter erau executaţi pe străzi, iar corpurile lor erau expuse timp de două zile, „cu o etichetă ce indica motivul pentru care au fost executaţi”, potrivit declaraţiei unui fost membru al poliţiei islamice.

Bărbatul, care a povestit cum erau pedepsiţi şi traficanţii de canabis şi tutun prin biciuire, a vorbit şi despre cazul unui băiat de 14 ani decapitat pentru că a întrerupt o rugăciune. El a explicat şi cum un bătrân considerat vrăjitor a fost decapitat cu o sabie şi cum un homosexual a fost aruncat pe o fereastră.

Unii dintre luptătorii străini s-au întors acasă după ce şi-au dat seama că viaţa este cumplită sub teroarea Statului Islamic, însă alţii vin înapoi pentru a promova jihadul în ţări europene, aşa că autorităţile din UE sunt în ultima perioadă mai vigilente ca niciodată, scrie independent.md.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate