CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ BEI APĂ DINTR-O CANĂ DE CUPRU ÎN FIECARE ZI?

in Curiozitati

Consumul apei din recipiente de cupru este unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri existente.

Inca din antichitate aceasta practica era utilizata atat de egipteni, dar si de hindusi. Se spunea ca pastrarea apei in recipiente de cupru facea apa pura si o mentinea mai proaspata, pentru mai mult timp.

Iata ca in ziua de azi, in urma cercetarilor efectuate asupra acestui obicei, se para ca acest lucru este perfect adevarat

Consumul controlat de cupru are un efect de stimulare asupra creierului.

Acuitatea cognitiva si ascutimea se bazeaza pe sinapsele de la nivelul creierului, care se produc la o anumita viteza. Deoarece cuprul stimuleaza producerea invelisiului de mielina, care se ocupa de activarea sinapselor, consumul apei dintr-un recipient de cupru iti va face creierul mai ascutit.

Numeroase persoane considera ca insusi purtatul unor obiecte din cupru reduce durerile articulare. Acest lucru pare sa fie eficient atunci cand cuprul oxideaza si devine verde!

Chiar si mancatul din vase de cupru este unul foarte benefic sanatatii, intrucat este imbunatatita digestia si este favorizata eliminarea microorganismelor daunatoare din stomac.

Aceasta practica are influente pozitive inclusiv in cazul disfunctiilor tiroidiene dar si in cazul problemelor cardiovasculare.

Cuprul este eficient si in ceea ce priveste producerea melatoninei, care are un efect direct asupra foliculilor capilari si cresterii parului. In mod similar, efectele cuprului asupra melatoninei ajuta la sanatatea pielii, producand colagen.

Autor: Razvan, pentru  Secretele.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.