Ce semnifica cele cinci cercuri dupa steagul olimpic.

in Curiozitati

Cu totii recunoastem steagul olimpic dar putini dintre noi stiu care este motivul pentru care sunt doar cinci cercuri si ce anume reprezinta culorile acestuia.

Cele cinci cercuri olimpice au fost prima oara prezentate publicului in anul 1920 si reprezinta unirea celor cinci continente sau regiuni ale lumii care au fost legate impreuna prin spiritul olimpic.

ce reprezinta culorile steagului olimpic

Cele sase culori ale steagului, albastru, galben, verde, rosu, negru si fundalul alb au fost alese in asa fel incat sa se regaseasca pe fiecare steag din lume. Cel putin o culoare olimpica apare pe oricare steag din lume.

Fapt ciudat

Cel mai mult i-a luat lui Hilde Strike sa castige o cursa olimpica si anume patruzeci si opt de ani. La olimpiada din anul 1932 din Los Angeles la cursa de 100 de metri femei castigatoarea a fost o poloneza pe nume Stanislawa Walasiewicz. Medalia de argint i-a revenit canadiancei Hilde Strike. In anul 1980 in timpul unui jaf armat, Stanislawa Walasiewicz a cazut victima si in urma autopsiei s-a facut uimitoarea descoperire ca de fapt ea era un el. Drept urmare Strike a fost declarata invingatoare.

ce reprezinta culorile steagului olimpic

 

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*