Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce stiti si ce nu stiti despre Copiii Indigo

in Curiozitati

Ce stiti si ce nu stiti despre Copiii Indigo

Care sint natura si misiunea Copiilor Indigo

Copiii Mileniului si ai Soarelui

Multi dintre copiii nascuti în ultimii ani sint Copii Indigo, cunoscuti si sub numele de Copiii Soarelui sau Copiii Mileniului. Expertii spun ca mai mult de 90 la suta din copiii sub 9 ani si chiar un mic procent din adulti sint Indigo.

Sansa sa aveti un copil indigo este mare daca acesta este nascut dupa anul 1992. Aproximativ 85 la suta din copiii nascuti în 1992, 90 la suta din cei nascuti în 1994 si chiar 95 la suta din cei nascuti astazi (unii spun chiar de 99 la suta) sint Copii Indigo. Asta înseamna ca înainte de 1992 nu s-au nascut astfel de copii? Nu!

Exista rapoarte care semnaleaza aparitia lor din a doua jumatate a secolului XX, dar într-o proportie mai mica. Deci puteti avea 24 de ani sau chiar 50 si sa fiti un Indigo.

Numele vine de la culoarea aurei

Ei au fost numiti asa datorita culorii predominante a aurei lor, caracteristica persoanelor la care cel de-al treilea ochi, responsabil cu intuitia si abilitatile psihice, este deschis. Ei sint copii care, adesea, sint rebeli fata de autoritati, nonconformisti, foarte emotivi si sensibili, fragili, talentati, dotati cu o intuitie iesita din comun si empatici. Sau pot fi la polul opus: reci si aspri, dar foarte intelepti pentru virsta lor.

Ei sint aici pentru a lumina lumea

Copiii Indigo au venit în lumea aceasta pentru a ne ajuta sa depasim problemele majore cu care ne confruntam. Ei sint aici pentru a lumina lumea si pentru a ne ridica, chiar daca sintem sau nu pregatiti pentru asta, la un nivel superior de vibratie si a ne învata sa traim în armonie cu tot ce ne înconjoara. Aceasta ne va conduce catre noi modalitati de existenta, gindire si simtire asemanator copiilor care deja simt, gindesc si traiesc diferit.

Uneori li se pune un dignostic gresit

Nivelul lor crescut de senzitivitate este greu de înteles si apreciat de parintii care nu le împartasesc aceasta trasatura. Darurile lor sint, de obicei, numeroase. Modul lor nonconformist de purtare poate genera dificultati de-a lungul copilariei lor si chiar si-n anii de maturitate. Fiind un Indigo nu va fi usor pentru ei, dar aceasta nu face decit sa prezica o misiune pe care o au de îndeplinit.

De multe ori sint diagnosticati ca suferind de un deficit de concentrare si sint tratati în consecinta.
Sint deseori sensibili din punct de vedere psihic si foarte sensibili emotional. Sint, de asemenea, o mare parte, empatici si grijulii, desi multi devin închisi si reci în timp din cauza abuzului emotional.

Oamenii Indigo pot experimenta depresia existentiala de la virste fragede daca nu-si amintesc misiunea lor pe pamint. Multi Indigo sint vindecatori si par conectati în mod natural la energia Reiki. Unii copii care sufera de autism si cei cu sindromul Asperger provin din rindul Copiilor Indigo si este promovata ideea ca, beneficiind de ajutorul unui consilier spiritual si cu ajutorul terapiilor energetice neconventionale, starea lor se poate îmbunatati sau chiar rezova definitiv.

Trasaturile Copiilor Indigo

Iata numai citeva din trasaturile cel mai des întilnite în rindul Copiilor Indigo:
– Au o puternica constiinta de sine, ceea ce creeaza, de multe ori, probleme cu disciplina si autoritatile deoarece refuza sa asculte de ordine si directive
– Pentru ei este o tortura sa astepte cu rabdare
– Se simt frustrati de problemele si activitatile de rutina care presupun putina creativitate pentru ca ei sint deosebit de creativi si nonconformisti
– Dau dovada de atentie distributiva, pot face mai multe lucruri în acelasi timp
– Manifesta o puternica intuitie si empatie pentru cei din jur sau, dimpotriva, o lipsa totala de empatie

– Sint talentati si foarte inteligenti si de foarte mici dezvolta abilitati abstracte
– Deseori sint suspectati de o incapacitate de concentrare, dar atunci cind vor, o pot face cu usurinta
– Sint visatori si vizionari si au o privire adinca, înteleapta, matura
– Le place sa învete cercetind, facind descoperiri nu în stilul clasic

Sfaturi pentru parintii si profesorii Copiilor Indigo

Acesti copii, prin felul lor de-a fi si datorita caracteristicilor enuntate mai sus, necesita o atentie deosebita atit din partea parintilor, cit si a profesorilor lor. Metodele vechi de educatie sint ineficiente cu ei pentru ca nu vor face decit sa-i îndeparteze, sa le creeze frustrari si sa genereze apatie sau violenta.

In primul rind ei trebuie tratati cu respect, la fel ca un adult, si cereti-le ca sa se si poarte la fel cu ceilalti. Explicati-le de fiecare data ratiunea pentru care trebuie sa faca sau nu ceva, desigur, la nivelul lor de întelegere; raspundeti întrebarilor lor cit mai corect si recunoasteti cind nu stiti.
Dati-le raspunsuri la toate întrebarile.

Trebuie lasati sa stabileasca si ei anumite reguli si învatati-i sa suporte consecintele.
Lasati-le cit mai multa libertate, desigur în limitele sigurantei si fara sa se simta supravegheati – aceasta le va demonstra ca aveti încredere în ei. Niciodata expresia pentru ca asa spun eu, cu care v-au obisnuit poate parintii dumneavoastra, nu trebuie folosita cu ei.
Consultati-i în orice problema, cooperati, cereti-le parerea – veti fi uimit sa vedeti cit sint de întelepti.

Fiti cinstit cu ei, nu încercati sa-i mintiti sau manipulati – orice metoda de control asupra lor va genera sentimente de teama, ura fata de dumneavoastra si nu vor coopera.

Dati-le ocazia sa se remarce prin calitatile lor, învatati-i sa-si asume responsabilitati si laudati-i, încurajati-i pentru rezultatele bune obtinute. Fiti obiectiv si aratati-le unde si de ce au gresit.
Si apoi, nu în ultimul rind, oferiti-le dragostrea dumneavoastra neconditionata. Fiti un suport emotional pentru ei, ascultati-i, faceti-va timp sa va jucati cu ei, nu va bateti joc de abilitatile lor psihice (vederea unor spirite, îngeri, auzul unor voci), încurajati-le talentele (desen, muzica) si modul personal de expresie. Nu trebuie sa va fie rusine sa învatati de la ei si, daca se poate, deprindeti-i de mici cu tehnicile de relaxare si meditatie.

Despre vietile lor anterioare

Au mai trait Copiii Indigo alte vieti? Aceasta întrebare framinta multe persoane care se ocupa de acest subiect pentru afla daca viata actuala, cu toate ciudateniile ei, nu face parte din ansambul lectiilor karmice pe care acestia ar trebui sa si le însuseasca.

Exista numeroase marturii despre acesti copii. La numai 5 ani, un baietel a început sa vorbeasca cursiv în franceza – nimeni din familie nu cunostea aceasta limba si nu avusese de-a face cu franceza pina acum în aceasta viata. Altul a povestit ca stia ca a trait citeva vieti în Egipt si a povestit citeva lucruri despre acele timpuri, pe care numai specialistii în domeniu le cunosc. Un altul marturiseste ca a trait în Lemuria, despre care stia ca se gaseste în Pacific, în zona Hawaii, si-si amintea diverse aspecte legate de utilizarea cristalelor. O fetita descrie un oras în care nu a fost niciodata în aceasta viata si pe care, peste un timp, chiar îl viziteaza si-i uimeste pe toti cu exactitatea amintirilor ei.

De ce e nevoie sa li se cunoasca vietile anterioare

Poate va întrebati de ce este atit de important sa stim daca au mai trait sau nu alte vieti înainte? Poate datorita împlicatiilor pe care acest lucru le presupune. In primul rind specialistii sint uimiti de diferentele care exista între acesti copii: lipsa de compasiune si raceala unora, contrastind cu puternica empatie a celorlalti. Unii dintre Indigo au probleme de empatie si întelegere a semenilor si par sa aiba nevoie sa fie invatati despre existenta sentimentelor, în timp ce altii sint extrem de empatici si calzi. Cei din prima categorie nu înteleg cum poate cineva sa se simta furios, suparat sau ranit din diverse motive si, de multe ori, reusesc sa raneasca sentimentele celorlalti. Acestia au nevoie sa fie învatati cum sa se înteleaga cu cei din jur. Este foarte interesant deoarece, din marturiile clarvazatorilor, Pamintul este singura planeta unde oamenii au emotii si sentimente. Un copil ale carui vieti anterioare nu au fost pe Pamint poate, într-adevar, sa aiba dificultati de întelegere a emotiilor. Pe de alta parte, este foarte posibil ca aceste probleme sa apara ca urmare a unei vieti pline de experiente dureroase, ceea ce a determinat apatia si rigiditatea de acum.

Copiii Indigo ii ajuta adesea pe ceilalti

Totusi, exista o predominanta a Copiilor Indigo care manifesta o puternica empatie si compasiune si nu refuza sa ajute pe cineva care sufera. Exista marturisiri despre citeva cazuri în care Copii Indigo dintr-o clasa înconjoara ca un triunghi un copil care sufera o trauma emotionala, pina cind copilul din centru se linisteste. Ei par sa faca automat toate acestea pentru ca nu discuta între ei. Poate faptul ca au mai trait înainte le da aceasta empatie si face atit de dificila existenta ca Indigo si lupta împotriva curentului. Este posibil, de aceea, ca unii dintre acesti oameni sa schimbe lumea în care traim. Este o posibilitate interesanta.

Apoi, mai este promovata ideea ca acesti Copii Indigo, numiti de multi scriitori si pacifisti, Copiii Luminii sau Copiii Cristal, sint aceia care nu s-au mai încarnat înainte – cel putin nu pe Pamint. Ei vor fi aceia care ne vor ajuta sa comunicam cu alte fiinte din univers care ne vor vizita în scurt timp.

Marturisiri despre experientele Copiilor Indigo

Am grupat aici doar citeva din marturisirile unor parinti care au sesizat la copiii lor anumite trasaturi, comportamente si manifestari pe care ei le socotesc ciudate si care vin în sprijinul celor care sustin existenta acestei generatii deosebite.

– Fiul meu de 8 ani a fost, de cind era foarte mic, foarte întelept pentru virsta lui. El a putut descrie cu o claritate deosebita o conversatie pe care care am avut-o cu tatal meu cu citiva ani înainte de a se naste el. El a spus ca bunicul îl viziteaza în vis si discuta cu el. Stie foarte multe despre
acel om pe care nu l-a cunoscut niciodata si despre care nu am discutat cu el.

– Sint parintele unei fetite de 6 ani. Ea are abilitatea de a vedea ceea ce ea numeste oameni morti. Poate, de asemenea, sa calatoreasca în timp cu ajutorul psihicului si are amintiri din vietile traite înainte de aceasta, dar mult mai rar. Ceea ce ma interesaza cel mai mult este abilitatea de a vedea si discuta cu spiritele celor decedati. Ea spune ca îi vede în fiecare noapte în vis si uneori o sperie. Doar copiii decedati nu o sperie.

– Nu stiu sigur daca baiatul meu este un Indigo, dar, în timp, am realizat ca este foarte înzestrat. A învatat de foarte devreme sa citeasca si este preocupat de lecturi, matematica si computere. Manifesta o puternica compasiune fata de cei cu probleme. De exemplu, isi ajuta o colega care sufera de sindromul Down citindu-i, povestindu-i si explicindu-i multe lucruri de la scoala.

– Fetita mea avea cam 3 ani cind, jucindu-se pe linga mine, am auzit-o zicind: I-a cazut ochiul din frunte, I-a cazut ochiul frunte… asa cum obisnuiesc copiii sa-si cinte. Brusc m-am întrerupt din activitatea mea si am întrebat-o ce-a zis. Mi-a explicat, în urma întrebarilor mele, ca noi toti avem un ochi în frunte, pe care ea îl vede foarte bine si mi l-a aratat punind degetelul aratator pe frunte, undeva la intersectia sprincenelor. Vreau sa mai spun ca, înca de mica, a manifestat o grija aparte pentru natura si are preocupari ecologice.

Daca veti observa la copiii dumneavoastra doar citeva din aceste caracteristici nu ezitati sa ne împartasiti si noua din cele mai interesante probleme care va framinta, din experientele neobisnuite pe care le traiti alaturi de ei, în sperata ca în acest fel putem sa le fim de folos.

Documentar realizat de Cristina Matache

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate