Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce trebuie să știi despre schimbarea contractului pentru energie electrică

in Stiri online

Tot mai mulți români găsesc în cutia poștală diferite oferte pentru energia electrică. Aceștia sunt somați să le semneze și să le retrimită prin poștă. Consumatorii casnici se întreabă ce pot păți dacă refuză să semneze contractul.

Ce se întâmplă cu energia electrică?

Înainte de toate, românii trebuie informați că e vorba de o măsură cât se poate de legală. Este vorba de aplicarea Ordinului Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), nr. 88/2015 care aprobă contractele cadru de furnizare a energiei electrice la clienții casnici și noncasnici.

Procesul de schimbare a contractelor a început în 2015, iar termenul limită este 1 octombrie 2017. Companiile de furnizare a electricității (Enel, Cez, E.on) au creat pagini web pentru a informa clienții în legătură cu reglementările ANRE.

Practic, ANRE impune reactualizarea contractelor de furnizare odată ce s-a început liberalizarea pieței economice în energie. Ordinul ANRE conține modelul contractului cadru, modelul facturării și al convenției de consum pentru casnici.

Dacă se schimbă titularul de contract, trebuie prezentate cererea de încheiere a contractului, copia actului de spațiu, copia actului de identitate, cererea de reziliere din partea fostului titular, acceptul scris al deținătorului spațiului și formularul standard. E important de spus că românii care nu au semnat încă aceste contracte nu rămân fără curent electric, notează Libertatea.ro.

Dacă românii refuză semnarea contractului și retrimiterea acestuia în cele 30 de zile prevăzute de lege ca termen, contractul este considerat în vigoare după scurgerea acestui timp.

Sursa: huff.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate