Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce trebuie sa verificati cand cumparati o casa

in Constructii

Cei mai multi dintre noi muncim o viata intreaga pentru a putea avea o locuinta proprietate personala.
Daca intentionati sa va cumparati o casa, pentru a fi siguri ca nu doar locuinta, ci si zona in care este situata va ofera tot confortul necesar, ar fi indicat sa tineti seama de niste criterii: verificati existenta locurilor de parcare, informati-va daca este o piata in zona, daca imobilul figureaza pe lista celor cu bulina sau daca puteti face modificari inainte de a achizitiona un imobil, este recomandabil sa obtineti unele informatii care va vor ajuta sa nu faceti o investitie neinspirata. De ce criterii e bine sa tineti seama ne-a spus inginer Gheorghe Manoiu, iar mai multe sfaturi gasiti pe site-ul www. globalinfo.ro.

prima-casa

 

 

* in primul rand, documentati-va in ceea ce priveste data constructiei, statutul imobilului sau apartamentului (daca este luat pe o lege speciala, este mostenire, sunt doi proprietari, sunt soti care se afla in partaj), ce vecini sunt in zona ( firme cu aparatura care face zgomot sau vibratii etc), daca in preajma sunt imobile cu statut incert (care vor fi demolate, sunt revendicate si nu se stie cine le va prelua), cat de circulate sunt strazile din jur si daca exista unele cu trafic greu sau cu tramvaie.
* Verificati daca exista locuri de parcare.
* Interesati-va daca exista mijloace de transport in comun in apropiere, scoli, piata si magazine.
* Cereti referinte despre administratia blocului, daca e bine organizata, in caz contrar existand riscul sa nu se achite la timp facturile si fie veti da penalizari, fie va veti trezi fara utilitati si cu sume mari de plata dintr-o data.
* Daca intentionati sa faceti o firma acolo, veti avea nevoie de aprobarea asociatiei, asa ca intrebati daca o puteti primi sau exista restrictii.
* Verificati la primarie daca e vreo problema cu imobilul, daca se afla pe lista celor cu „bulina” si daca se pot face modificari.
* intrebati la Electrica si la Romtelecom daca sunt platite facturile.
* Aveti in vedere daca este posibila montarea de centrala termica, daca se poate face alimentarea separata de gaze.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Constructii

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate