Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cea mai mare centrală plutitoare de energie solară se construieste in Japonia

in Articole

Cu o suprafață terestră nu tocmai generoasă, Japonia plănuiește să construiască cea mai mare centrală plutitoare de energie solară, în lacul de acumulare al barajului Yamakura. Energia electrică generată ar urma să fie de ajuns pentru a asigura funcționarea a circa 4.700 de gospodării.

Centrala solară va avea o capacitate de 13,7 megawați, obținută prin funcționarea a 51.000 de module solare. Anual, centrala construită de o companie japoneză care intenționează să vândă energia electrică produsă către compania de electricitate a Japoniei, va genera, estimativ, 16.170 MWh. Proiectul urmează să fie finalizat în martie 2018.

Până în prezent, doar foarte puține țări, printre care India, Japonia, Anglia și Australia, au construit centrale solare plutitoare, mai eficiente decât cele instalate la sol. Energia solară plutitoare este un punct de interes pentru mulţi investitori, deoarece nu „scoate din circuit” parcele mari de teren. Fermele plutitoare pot fi construite pe lacuri, pe canale de irigaţii, în golfuri sau chiar pe iazuri care nu sunt folosite cu alte scopuri. Pe lângă faptul că oferă energie, panourile astfel instalate ajută şi la umbrirea apei, diminuând, astfel, procesul de evaporare.

0102_knds01

De asemenea, Japonia a anunțat în 2014 că vrea să construiască o centrală solară în spațiu, care va colecta energie de la soare, fără să fie influenţată de condiţiile atmosferice de pe planetă, de succesiunea anotimpurilor, a zilei şi nopţii şi livrând o cantitate constantă de energie curată înspre Pământ. Satelitul uriaş, care ar pluti la 36.000 de kilometri deasupra Pământului, ar urma să cântărească aproape 10.000 de tone şi ar fi format din panouri solare plutitoare, conectate la o staţie aflată la sol, care ar ajuta menţinerea satelitului la punct fix, pe o orbită geostaţionară. Modelul propus ar mai cuprinde şi o serie de oglinzi care să reflecte lumina soarelui în panouri, în aşa fel încât şi atunci când satelitul nu se află cu faţa spre soare, să primească lumina acestuia şi să capteze energie. Cât despre cum ar fi adusă energia astfel colectată pe planetă, pentru a putea fi folosită, se pare că există două variante posibile: convertirea energiei solare fie în microunde, fie în raze laser (sau chiar o combinaţie între ele), care să fie transmise spre o antenă de recepţie aflată pe Pământ. În prezent, se derulează experimente la sol pentru a se vedea care dintre variante este mai eficientă.

Sursa: Solar Crunch

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate