Da Hong Pao este o plantă chinezească cu efecte puternice antioxidante și despre care legenda spune că a scăpat de la moarte pe mama împăratului dinastiei Ming. Femeia a trimis oameni de la curte să găsească locul exact unde cresc plantele și de atunci ceaiul, devenit o artă de-a lungul a 1500 de ani, a fost băutura zeilor.
Astăzi un gram de ceai poate ajunge pana la 1400 de dolari, un preț elevat datorită rarității arborilor în timpurile noastre. Mai mulți specialiști au studiat zona Wuyishan pentru a afla secretele ceaiului și posibilitățile de a-l cultiva în altă parte, însă nu se cunosc dovezi ale succesului acestora. De altfel, există informații potrivit cărora, planta a fost culeasă pentru ultima dată în anul 2005, iar ultimele grame de ceai uscat se află în posesia a câtorva colecționari. Se estimează că ceaiul ar putea atinge valoarea diamantelor.
Chinezii sunt de departe experții lumii în ceaiuri. An Yanshi, un profesor în domeniu a lansat pe piață unul dintre cele mai speciale ceaiuri, plante care sunt crescute în sol tratat cu excremente de urși panda. O cană cu acest ceai inedit costă 160 de euro.