Cel mai bun bait pentru carnea de miel

in Secretele bucatariei

Știi cum se marinează corect carnea de miel? O cititoare a site-ului a trimis o rețetă de marinare a mielului sau iedului, cu vin și mirodenii.

Friptura de miel poate fi savuroasa si peste masura de gustoasa daca este pregatita asa cum trebuie si secretul unei fripturi bune este marinata. Nu trebuie sa urmati cu sfintenie o anume reteta de marinata, o puteti adapta dupa propriile gusturi. Pentru o friptura frageda si aromata la cuptor puneti carnea in marinata cu o zi inainte de a fi pregatita sau cel putin cu 3-4 ore inainte de a o baga la cuptor.

cum-marinam-carnea-de-miel

Ingrediente:

1 l vin alb
100 ml ulei de masline
sare de mare
piper mozaic
1 capatana usturoi
cateva crengute rozmarin
cateva crengute menta
cateva crengute cimbrisor
cateva foi de dafin

Pregatim ingredientele uscate:

Spalam si tocam ceapa verde si usturoiul verde, continuam cu rozmarinul si adaugam toate celelalte arome, intr-un castron. Le amestecam.

Trecem acum la pregatirea carnii

Separam pulpele de restul carnii, in cazul in care avem jumatate de miel sau ied si taiem cu un cutit ascutit pielitele mai groase, insa nu indepartam si grasimea, intrucat aceasta, da o savoare excelenta preparatului nostru. Spalam bine pulpele si apoi facem crestaturi folosind varful cutitul, pentru a le umple cu arome si pentru a permite vinului pe care il vom adauga ulterior, sa patrunda bine in carne.

Aromam carnea

Asezam pulpele intr-un recipient suficient de inalt si incepem sa umplem golurile din crestaturi, mai intai cu cate o boaba de piper in fiecare crestatura, iar apoi cu mixul de ingrediente uscate. Dureaza cam 10 – 15 minute aceasta metoda de aromare a carnii, insa carnea va capata o aroma puternica dupa cateva zile, veti vedea in final, merita.

Adaugam lichidele

Adaugam in vas uleiul de floarea soarelui, apoi vinul alb si cel rosu. Daca aveti posibilitatea, folositi un vin de tara. Cu cat vinul cumparat va fi mai ieftin, cu atat gustul preparatului final, nu va fi cel asteptat. In concluzie, nu va zgarciti la vin.

Amestecam si acoperim recipientul cu folie si il introducem in frigider. Dupa doua zile, intoarcem carnea, astfel incat sa se patrunda uniform pe toate partile.

Noi tinem la fezandat in acest fel, minim 3 zile, dar nu mai mult de 6.

In duminica Pastelui, il tinem la cuptor aproximativ 3 ore, impreuna cu jumatate din zeama in care a stat la fezandat. Scoatem o parte din foile de dafin cand introducem tava in cuptor. In primele 2 ore tava este acoperita cu folie de aluminiu pentru a se innabusi carnea. Apoi, scoatem folia si intoarcem carnea pentru a se rumeni. Tot atunci gustam zeama si o echilibram, dupa gust, cu sare si piper. Temperatura nu trebuie sa fie foarte mare, este in regula la 150 – 160 grade. Zeama va scadea, iar carnea va fi foarte frageda si aromata si … se va topi in gura.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.