Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cel mai citit material motivational din lume! Distribuie si tu daca iti place!

in Articole
        Luminiţa Daniela Saviuc, românca originară din Suceava şi autoarea din 2014 a celui mai citit material motivaţional din lume, distribuit pe internet de peste 1,2 milioane de oameni, scrie, într-o postare făcută pe blog, despre acele idei şi gânduri care ne împiedică să ne dezvoltăm ca oameni şi să fim fericiţi. „Sunt atât de multe idei toxice de care ţinem cu dinţii, gânduri şi credinţe care nu ne lasă să trăim fericiţi, veseli şi să avem acea viaţă pe care o merităm. Şi renunţând la ele, scăpăm de greutăţile care ne apasă şi ne permitem să fim fericiţi“, scrie Luminiţa Daniela Saviuc, pe 21 decembrie 2014, pe blogul său, purposefairy.com. Postarea, intitulată „15 Toxic Beliefs You Should Give Up to Be Happy“/„15 idei toxice la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit“, vorbeşte despre acele gânduri şi temeri la care, dacă am renunţa, am duce o viaţă mai bună. Iată lista cu cele 15 idei toxice la care trebuie să renunţăm: Nimic nu e destul Renunţă la aceste idei toxice – „nu sunt destul de deştept“, „nu sunt destul de bogat“, „nu sunt destul de frumos“. Repetă-ţi  cât de des că eşti mulţumită de persoana care eşti.

Puneţi mâinile deasupra inimii, respiră şi spune: „Sunt mulţumită de mine. Cine sunt e mai mult decât destul pentru mine şi nu din cauză cum arăt în exterior, ci datorită persoanei care sunt în interior“. Mi-am pierdut scopul în viaţă Scopul tău în viaţă nu e ceva ce tu vei pierde fiindcă el e o parte din tine, o parte din ceea ce eşti tu. Scopul tău se află în inima ta, este în tine. Şi atâta vreme cât vei respira şi cât vei trăi pe această lume, aşa va trăi şi scopul tău. Deci, opreşte-te să-l mai cauţi în afara ta şi uită-te mai bine în interiorul tău pentru că acolo îl vei găsi. Scopul tău a rămas acolo unde l-ai lăsat. Mai bine să fii unul din turmă decât să fii considerat „un ciudat“ Renunţă la ideea că trebuie să fii ca toţi ceilalţi, şi îndrăzneşte să fii original, şi nu o versiune secundară a altcuiva. În loc să mergi acolo unde se duce toată lumea, şi să faci ce face toată lumea, alege să faci ceea ce simţi în inima ta că e bine pentru tine. Du-te acolo unde sufletul îţi cere să te duci şi nu unde alţii se aşteaptă să te duci. Nu-mi pot permite să fiu vulnerabil Renunţă la toată măştile tale!

Dărâmă toate zidurile pe care le-ai ridicat ca să te ascunzi în spatele lor, înlătură toate barierele dintre tine şi toţi ceilalţi şi lasă-i să te vadă. Lasă-I pe cei din jurul tău să te vadă şi permite-ţi să fii iubit. Fii confortabil cu micile tale imperfecţiuni şi nu nega niciodată faptul că eşti vulnerabil! Îmi lipseşte educaţia Renunţă la ideea că nu poţi merge înainte pentru că nu ai educaţia necesară. Nu lăsa niciodată ca lipsa unei diplome de liceu, colegiu sau facultate să te oprească din drumul care te duce spre împlinirea viselor tale! Dacă eşti pasionat cu adevărat de ceva anume şi dacă simţi că tu trebuie să faci acel ceva, cu sau fără o diplomă, vei găsi o cale ca să faci acel lucru. „Nimic nu e imposibil, cuvântul însuşi spune: „I’m possible“!/““Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!” ~ Audrey Hepburn Audrey Hepburn. Nu pot fi fericit până nu ajung acolo Câţi oameni nu-şi amână fericirea pentru că aşteaptă să li se întâmple ceva magic? Fericirea nu e o destinaţie, e o călătorie. Aşa că renunţă la ideea că fericirea e undeva în viitor.

Renunţă la ideea că nu poţi fi fericit până nu ajungi la o anumită destinaţie sau până nu faci toate lucrurile de pe lista ta. Şi învaţă să fii fericit aici şi acum. „Mulţi cred că doar dacă ar fi într-un alt loc sau dacă ar avea o altă slujbă, ei ar fi fericiţi. Ei, bine, asta e îndoielnic. Aşa că fii fericit din ceea ce deja faci şi nu amâna să fii fericit până cândva anume!“, Dale Carnegie Viaţa e grea, atât de grea Renunţă să crezi că viaţa e grea, crudă şi ostilă şi ia-o aşa cum e. Să ai încredere în înţeleptciunea vieţii. Să ai încredere că poate viaţa ştie mai bine multe lucruri pe care tu habar n-ai. Priveşte dincolo de ceea ce se vede. Caută să înveţi din fiecare experienţă pe care viaţa ţi-o trimite şi să ai încredere că îţi va trimite mereu acea experienţă care îţi va fi de folos. „Viaţa îţi va da orice experienţă care te va ajuta să evoluezi. Cum ştii că asta e experienţa de care ai nevoie? Pentru că asta e experienţa pe care o trăieşti acum“. Părinţii mei sunt de vină pentru tot Lasă de o parte ideea că părinţii tăi sunt de vină pentru tot ce a mers rău în viaţa ta. Învaţă să fii responsabil pentru viaţa ta! „Este o dată de valabilitate pentru vina pe care o pui pe seama părinţilor că te-au îndreptat în direcţia greşită. În momentul în care eşte destul de matur să preiei frâiele, responsabilitatea îţi aparţine“. J.K. Rowling Nu am nevoie de nimeni să mă ajute.

Pot să le fac pe toate singur Renunţă la ideea că dacă dacă ceri ajutor şi dacă-l accepţi este un semn de slăbiciune, că asta e ceva caracteristic oamenilor slabi. Renunţă la atitudinea „Nu am nevoie de nimeni să mă ajute. Sunt o persoană puternică şi independentă, pot să le fac pe toate singur“. Şi învaţă să ceri ajutor şi acceptă să-l primeşti. Şi nu din cauză că nu poţi să te descurci de unul singur, ci pentru că eşti destul de înţelept să înţelegi că a cere ajutor este unul dintre cele mai curajoase lucruri pe care o persoană independentă îl face. „Am ajuns să punem egal între succes şi să nu avem nevoie de nimeni. Mulţi dintre noi sunt dispuşi să dea o mână de ajutor, dar ne este greu să cerem ajutor atunci când avem nevoie. E ca şi cum am fi împărţit lumea în cei care oferă ajutor şi cei care au nevoie de ajutor. Adevărul e că suntem, în acelaşi timp, şi cei care oferă ajutor şi cei care au nevoie de ajutor“, Brené Brown Dragostea este prea dureroasă. Am terminat cu ea.

Dragostea nu doare, aşteptările, în schimb, da. Renunţă la ideea că dragostea răneşte şi că ţi-e mai bine fără ea. Nimănui nu îi este mai bine fără iubire şi, în adâncul sufletului, ştii că asta e adevărat. Suntem făcuţi din dragoste şi pentru dragoste. Dragostea nu e ceva la care tu vei putea vreodată renunţa pentru că dragostea e viaţă şi viaţa e dragoste. Şi dacă renunţi la dragoste, renunţi la viaţă. Nu pot fi fericit dacă nu sunt într-o relaţie Nu-ţi construi niciodată fericirea în funcţie de o altă persoană! Nu te folosi de argumentul că nu eşti într-o relaţie şi de aceea nu poţi fi fericit aici şi acum. Renunţă la această idee preconcepută şi învaţă să fii fericit indiferent că eşti sau nu într-o relaţie! „Fericirea vine din interior. Nu e ceva ce depinde de alte persoane sau de lucruri. Devii vulnerabil şi poţi fi uşor rănit când sentimentele tale de siguranţă şi fericire depind de comportamentul şi acţiunile altor oameni. Nu da nimănui puterea ta“ E prea târziu pentru mine ca să-mi pun în practică visele Nu e niciodată prea târziu să reînvii pasiunea pentru muncă, pentru viaţă şi pentru dragoste.

Nu e niciodată prea târziu ca să-ţi propui o idee şi un vis şi un alt vis. Aşa că renunţă la ideea că eşti prea bătrân ca să faci lucrurile pe care sufletul tău fără vârstă vrea să le faci, şi îndrăzneşte să-ţi respecţi adevărul interior. Să ţii minte mereu că vârsta nu e decât „o stare a minţii legată de o chestiune. Dacă nu te deranjează, nu contează“, Mark Twain. Nu voi fi niciodată o persoană care funcţionează cum trebuie până când nu am învăţat tot Renunţă la ideea că tu şi trecutul tău sunteţi una; renunţă la gândul că povestea trecutului tău trebuie să fie povestea vieţii tale. Fii un alchimist! Caută căi prin care să-ţi transformi rănile în înţeleptciune şi dificultăţile în avantaje. Fă din viaţa ta o poveste care merită spusă şi nu permite trecutului tău să te împiedice să-ţi creezi propriul destin!

Nu pot avea încredere în nimeni, nici măcar în mine Renunţă la ideea că nu poţi fi de încredere, că persoanele din jurul tău nu pot fi de încredere şi că viaţa însăşi nu poate fi de încredere. Toţi facem greşeli, nimeni nu e perfect, dar asta nu înseamnă că nu mai putem avea încredere în celălalt. Asta nu înseamnă că tu nu poţi avea încredere în tine însuţi. Să ţii minte mereu că încrederea e lipiciul vieţii. E lipiciul care ne ţine împreună. Şi unde nu există încredere, nu există nici viaţă. 15. Sunt singur Nu eşti niciodată singur. Niciodată nu ai fost şi niciodată nu vei fi singur. Într-o lume plină de oameni, tu nu vei fi niciodată singur, doar dacă alegi să gândeşti altfel. „Nu sunt niciodată singur oriunde aş fi. Aerul îmi dă un secol de iubire, respir prin râs, prin lacrimi, prin victorii, pasiuni, gânduri, memorii, prin bucurii, respir prin nuanţele soarelui pe pielea mea; respir în acelaşi aer care a fost inspirat de alţii înaintea mea. Aerul care le purta viaţa. Şi aşa cum aş putea vreodată să spun că sunt singur?

teori-motivasi

Sursa – click.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate