Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cel mai mare hotel din lume se afla in orasul Meca. Poate gazdui sate intregi din Romania.

in Turism

Arabia Saudită a anunțat recent că are de gând să contruiască în orașul Mecca cel mai mare hotel din lume.

Acesta va avea nu mai puțin de 10.000 de camere și 70 de restaurante. Hotelul va fi gata în 2017, moment în care va detrona MGM Grand Hotel din Las Vegas, cel care este acum cel mai mare din lume.

Impresionantul proiect a atras atenția tuturor, iar imaginile au devenit virale.

Hotelul face parte dintr-un proiect de 3,5 miliarde dolari, care va semăna cu o fortăreaţă în deşert. Lucrările vor fi finalizate în 2017 şi hotelul se va afla în zona Manafia din centrul Meccăi, la 2,2 km sud de moscheea sfântă Masjid al-Haram.

Hotelul va avea 10.000 de camere şi 12 turnuri, înalte de 44 de etaje. De asemenea, spaţiul va fi dotat cu 70 de restaurante, mai multe heliporturi şi un centru uriaş de conferinţe.

Două din turnuri vor oferi servicii de cinci stele, potrivit arhitecţilor hotelului de la compania Dar Al-Handasah. Celelalte 10 turnuri vor oferi servicii de patru stele.

Interiorul hotelului va fi proiectat de studioul londonez Areen Hospitality şi va beneficia de un stil opulent. Hotelul va dispune şi de un mall, o parcare uriaşă şi alte facilităţi, întinse pe 60.000 mp. Spaţiul total construibil va fi de 1,4 milioane mp.

Hotelul de la Abraj Kudai nu este singurul care va fi deschis în Mecca. Hilton dezvoltă hotelul Conrad Makkah, care va fi deschis în 2016.

Cele mai mari hoteluri din lume se aflau, până acum, în Las Vegas. Venetian şi The Palazzo, care operează un singur hotel, oferă 7.117 camere. De asemenea, MGM Grand din Las Vegas are nu mai puţin de 6.852 camere, scrie telegraph.co.uk.

Miile de camere nu vor rămâne neocupate, în mod sigur, având în vedere că la Mecca are loc anual cel mai mare pelerinaj din lume, la care participă aproximativ două milioane și jumătate de oameni. Acesta este considerat o datorie religioasă pe fiecare musulman trebuie să o savârşească cel puţin o dată în viaţă. Pelerinajul se desfăşoară din cea de-a 8-a zi până în cea de-a 12-a din Dhu al-Hajjah, cea de-a 12 lună a calendarului islamic. Deoarece calendarul islamic este unul lunar, cu 11 zile mai scurt decât cel care este folosit în lumea vestică, data la care se desfăşoară Hajj se schimbă de la an la an, iar în 2015 va avea loc pe 21-26 septembrie.

Potrivit tradiției, fiecare pelerin înconjoară, în sensul acelor de ceasornic, de şapte ori Kaaba, construcţia în formă de cub către care se roagă toţi musulmanii, apoi aleargă între dealurile Al-Safa şi Al-Marwah, bea apă din fântâna Zamzam, participă la priveghiul de la muntele Arafat apoi aruncă 21 de pietre în Satana.

La sfârşitul pelerinajului numit și Hajj, pelerinii îţi rad capetele, sacrifică animale şi sărbătoresc timp de trei zile Aid al-Adha.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate