CELE MAI DELICIOASE 3 PLĂCINTE CU BRÂNZĂ DULCE

in Dulciuri de

POALE-N BRÂU

Ingrediente

Pentru aluat: 500 g făina; 100 g unt, 50 g drojdie proaspătă; 300 ml lapte; 4 gălbenuşuri; 150 g zahăr; ½ linguriţă sare; esenţă de vanilie.

Pentru umplutură: 350 g brânza de vaci; 2 gălbenuşuri; 4 linguri smântână; 2 linguri griş; 2 plicuri zahăr vanilat.

Pentru copt: un gălbenuş; 2-3 mere

Mod de preparare

Drojdia şi două linguri de făina se dizolvă în laptele călduţ. Se lasă la crescut până ce se dubleaza volumul. Între timp, gălbenuşurile se freacă cu zahărul, sarea şi esenţa de vanilie, după gust. În făina cernută se face un gol, se pune crema de gălbenuşuri, drojdia, se frământă adăugând treptat şi untul topit. Se lasă aluatul la crescut pentru o oră. Pentru umplutură, brânza se amestecă cu zaharul vanilat, smântâna şi gălbenuşurile, se pune grişul şi se lasă deoparte până la folosire. Aluatul se împarte în bile din care se întind pătrate, în funcţie de forma de copt. Se pune brânza, se aduna cele patru colţuri şi se transferă plăcinta în forma de copt. În golurile formate de pliere, se aşază felii de mere. Se ung plăcintele cu gălbenuş şi se lasă la copt 30 de minute.

 

PLĂCINTE RUSEŞTI

Ingrediente

Pentru aluat: 3 ouă; 100 g zahăr; 10 g drojdie uscată; 500 ml lapte; o lingură ulei; 650 g făină.

Pentru umplutură: 150 g cremă de brânză; 150 g brânză de vaci; 50 g stafide; 2 ouă; 120 g zahăr.

Pentru copt: 2 gălbenuşuri; 4-5 linguri lapte.

Mod de preparare

În laptele călduţ se dizolvă drojdia şi 2 linguri zahăr, se lasă 10 minute. Se adaugă apoi ouăle, maioneza, sarea şi zahărul, se amestecă, se frământă circa 10 minute şi se lasă aluatul la crescut pentru o oră. Pe masa presărată cu făină se lucrează aluatul pentru a scoate aerul şi se taie în 30 de bucăţi din care se formează cu mâna plăcinţele rotunde. Apoi, cu fundul unui pahar, se face în fiecare o adâncitură în care se pune amestecul de brânză, cu ouă, zahăr şi stafide. Se lasă la crescut 30 de minute. Se aşază toate plăcinţelele în tava de copt uşor unsă, apoi se ung cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coc 30 de minute.

PLĂCINTĂ CU ALUAT RAS

Ingrediente

Pentru aluat: 250 g margarină; 400 g făină; 200 g zahăr; 3 gălbenuşuri; o lingură sare.

Pentru umplutură: un kg brânză de vaci; 3 ouă; 100 ml ulei; 200 g zahăr, după gust.

Mod de preparare

Margarina şi zahărul se pun pe foc să se topească, se adaugă apoi gălbenuşurile şi se amestecă. Se pune făina amestecată cu sarea, se amestecă şi se frământă aluatul care se împarte în două şi se lasă la frigider pentru 2 ore. Ingredientele pentru umplutură se amestecă. O parte a aluatului se întinde în tavă şi se pune umplutura. A doua parte a aluatului se trce prin răzătoare direct peste umplutură, în tavă. Se lasă prăjitura la cuptor pentru 50 de minute.

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Dulciuri

TORT DE CLĂTITE

Ingrediente 10 ouă; 200 g făină; 1 litru lapte; 250 ml apă
Close
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web