Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cele mai importante legume cu efect antioxidant

in Sanatate

1. Anghinarea
Face parte din familia scaietelui si este utila inedosebi pentru ficat, frunzele utilizate in preparatele farmaceutice avand cea mai puternica actiune de drenaj hepatic. Proprietatile medicinale sunt benefice si pentru circulatia sangvina a rinichilor.
Anghinarea este indicate in primul rand pentru ficat si contine o varietate de antioxidanti, printer care si cinarina, care diminueaza nivelul trigliceridelor si protejeaza ficatul de hepatita.
Anghinarea poate fi gatita in abur, sau in apa fiarta, dupa care, trebuie consumata rapid, intrucat risca sa dezvolte mucegaiuri toxice. Poate fi, de asemenea, consumata cruda sau gatita.

2. Usturoiul
Mirosul intepator al usturoiului este dat de un compus organic cu sulf, care are proprietati antibacteriene.
Antioxidant, antibacterian si hipotensor, consumul regulat de usturoi are un efect pozitiv in prevenirea maladiilor cardiovasculare.
Se consuma cate un catel de usturoi zilnic; este de preferat sa fie consumat crud, taiat sau zdrobit.

3. Sparanghelul
Este depurativ si diuretic, fiind deci util in “curatenia de primavera”.
Aceasta legume are efect de drenare, antioxidant si revitalizant.
Sparanghelul alb trebuie decojit, spre deosebire de cel verde sau mov. Este delicios si crud sau gatit, dar nu prea mult.

4. Vanata
Vanata are foarte putine calorii si este inclusa in toate regimurile de slabit si in dietele de curatare a organismului.

Este stimulenta, antioxidanta, remineralizanta.
Preparate cu ulei de masline si usturoi, vinetele sunt incluse in regimul mediteraneean, care este benefic pentru sanatate si despre care se spune ca mareste speranta la viata.

5. Sfecla rosie
Sfecla este consumata deseori coapta; dar merita incercata si cruda fara sa lasati la o parte frunzele.
Este bogata in nutrienti si antioxidanta. Sfecla este una din putinele legume care contin pigmenti de culoare- cu o puternica activitate antioxidanta.
Cruda sau gatita, este delicioasa sub forma de salata. Din ea se poate prepara de asemenea supa sau bors. Frunzele sale, crude sau gatite pot fi mancate la fel ca spanacul.
6. Sfecla elvetiana
Mai este numita si mangold sau sfecla de frunze si este o leguma de la care se mananca frunzele si petiolul lor, crude sau gatite.
Avantajele sfeclei elvetiene sunt reprezentate de bogatia in fibre, este antioxidanta si antidiabetica.
In utilizare, se gatesc frunzele ca pe cele de spanac, iar coditele ca pe sparanghel. Sunt bune atat calde cat si reci. Evitati sa o prajiti sau sa o gatiti la oala sub presiune, fiindca I se va reduce capacitatea antioxidanta.

Este bine de stiut, ca sfecla elvetiana contine o cantitate mare de vitamin K, necesara printer altele, la coagularea sangelui. Persoanele care iau medicamente anticoagulante trebuie sa o consume cu precautie.

7. Andiva
Usoara, diuretica, remineralizanta si plina de vitamin, andiva este ideala pentru purificarea organismului pe fondul exceselor alimentare.
Andiva este o sursa importanta de antioxidant ice contribuie la prevenirea bolilor legate de imbatranire. Compusa in mare parte din apa, ea este alaturi de castravete, una din legumele cu cel mai mica port caloric.
Poate fi mancata cruda, in salate, impreuna cu nuci, mere taiate, stafide sau germeni de lucerna.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web