portada tortura

Cele mai teribile metode de tortură din istoria lumii

in Articole/Istorie/Stiri online de

Tortura, astăzi, condamnată și interzisă, a constituit dintotdeauna o metodă de a pedepsi, de a obliga sau pur și simplu de a demonstra puterea și dimensiunile inimaginabile, pe care o poate atinge cruzimea umană. Este imposibil de stabilit startul torturii în omenire. Încă din perioada Imperiul Roman, anul 27 î.Hr, s-au dezvoltat metode de tortură, crâmpeie ale minților sadice, care la acea vreme păreau doar niște modalități de a restabili echilibrul omenesc.

   *Instrumentul de rupere a sânului. ruperea sanilorObiectul de tortură a fost făcut special pentru femeile condamnate pentru blasfemie și avort. Ghearele instrumentului erau încinse la foc, după care se smulgea, pe porțiuni, carnea sânului, provocând sângerarea abundentă și în cele din urmă, moartea.

gratar*Grătarul. Era forma de tortură folosită cel mai des în epoca medievală. Prizonierul era pus pe un pat de lemn având mâinile și picioarele legate cu frânghii fixe, la capătul cărora se afla un mâner. Odată imobilizat, torționarul rotea manivela până când membrele corpului erau smulse. Procesul era unul de lungă durată, corpul omenesc fiind capabil să reziste la astfel de „rupturi”, însă durerea provocată este inestimabilă.

scripetele *Scripetele. Celui condamnat i se legau mâinile la spate cu funii, iar de picioare i se puneau greutăți, după care era ridicat la înălțime. Călăul manevra funiile, dând drumul în gol trupului fără a-l lăsa să atingă pământul. Acțiunea repetată cu rapiditate provoca în cele din urmă ruptura organelor interne.

fierastraul*Fierăstrăul. Procedeul a fost folosit pentru pedepsirea homosexualilor. Erau legați și atârnați, goi, cu capul în jos, după care erau tăiați vertical, pe jumătate, atât cât să provoace sângerarea abundentă. Condamnații erau lăsați să moară în agonie.
Tot pentru umilirea homosexualilor, dar și a femeilor care avortau, s-a folosit un instrument numit „para chinului”. O ustensilă în formă de pară cu petale metalice, ascuțite, care erau deschise după ce se introduceau în orificiile zonei genitale.para chinului

leaganul lui iuda*Leagănul lui Iuda. Dispozitivul de tortură avea forma unei piramide. Prizonierii erau așezați, dezbrăcați, cu fesele în vârful ascuțit, în vederea lărgirii treptate a orificiului anal, dorindu-se ca în final omul sa fie tras în țeapă, asemeni metodei folosite, ulterior, de Vlad Țepeș.

*Furtuna de apă. Procedeul a fost folosit cu precădere în Franța și Spania în furtuna de apatimpul inchiziției. Se introducea în gura celui torturat, o pâlnie adâncă, după care se vărsa apa amestecată cu urină. Astfel, prizonierul murea în propria vomă.

*Taurul lui Phalaris. În anii 500 î.Hr, Perillos, un meșteșugar de metale din Grecia antică, a construit un taur din bronz, de dimensiuni impresionante în care erau fripți nelegiuiții din vremea aceea. Taurul a fost făcut cadou lui Phalaris, un tiran conducător al Siciliei. În interiorul construcției era montat un corn de suflat, care transforma țipetele victimelor în sunete ce păreau răgete de animal, dând impresia că taurul este viu. Prima persoană friptă a fost chiar Perillos, ucis din bunul plac al conducătorului sicilian.taurul lui falaris

În 1948, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului și a interzis utilizarea torturii. Cu toate acestea, ea încă există și a evoluat odată cu vremea și mintea umană.Un raport al Comisiei de Informații din Senat, SUA, arată că C.I.A folosește tortura, în închisorile de maximă siguranță, prin privarea de somn, bătăi dure, dușuri cu gheața, izolarea în celule întunecate și rehidratarea rectală, printre altele.

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web