Cercetatorii au gasit remediul pentru moarte! Pot readuce la viata pacientii

in Curiozitati

Înlocuirea sângelui cu apă salină rece ar putea readuce la viață pacienții. Și nu este doar o figură de stil.

viata_si_moarte_cercetare_1170x644_50733400

„Când corpul tău are 10 grade Celsius, nu ai activitate cerebrală, puls și sânge… toată lumea este de acord că ești mort. Dar noi te putem învia”, explica Peter Rhee, de la Universitatea din Arizona, în 2014, când a fost prezentată pentru prima dată procedura. Acesta a demonstrat, împreună cu Samuel Tisherman, că este posibil să păstrezi corpurile într-o stare de animație suspendată ore întregi.

Procedura a fost testată până acum doar pe animale și presupune scurgerea sângelui din corp și aducerea lui la o temperatură cu 20 de grade Celsius mai mică decât cea normală. “După răcire, sângele este pompat încă o dată în vene, iar corpul este încălzit treptat. Pe măsură ce sângele este pompat, corpul își recapătă culoarea obișnuită. La 30 de grade Celsius, inima începe să bată”, mai spunea Rhee, conform BBC.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.