Cercuri de piatră misterioase apar in Turpan, nord-vestul Chinei

in Curiozitati

Turpan

Există aproximativ 200 de cercuri de piatră misterioase în Turpan City, China într-o zonă de 6,6 km2. Aceste cercuri se spune ca ar fi locul folosit de populatie pentru a se închina la Soare.

Oamenii le numesc „cercurile misterioase de piatră din Turpan”, deoarece structurile lor sunt diferite ca formă și mărime, mai ales, au o formă specială care o imita pe cea a Soarelui.

Cercetatorii sugereaza ca ar fi fost construite de nomazi primitivi, folosite să se închine la Soare, chiar dacă au fost folosite de oameni pentru a se ruga la Soare, forma lor este destul de neclara.

Există multe similitudini între cercurile de piatră ale Chinei și Stonehenge, Wiltshire Anglia: oamenii se închinau la soare, forma structurii cu „intrare” și piatra a fost expediat de alte zone. Dr. Volker Heyd, un arheolog de la Universitatea din Bristol (Marea Britanie), a declarat că aceasta locatie este un sit din antichitate folosit pentru inmormantare, dar s-a găsit nimic care să ateste acest lucru, pământul de sub structurile de piatră fiind încă intact.

Deși vârsta exactă a acestei structuri nu a fost stabilită încă, Dr. Heyd a spus că primele structuri pot data din epoca bronzului. Structurile complexe sunt mai recente și ar putea data chiar din Evul Mediu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.