Buzau Cetatea Poenari

Cetatea Poenari, locul plin de istorie, în care se zice că te poți întâlni cu spiritul lui Vlad Țepeș

in Articole/Istorie/Turism de
Cetatea Poenari a fost construită în secolul al XIV-lea de Negru Vodă în Cheile Argesului, lângă Arefu. Ridicată pe vârful unei stânci, ca punct de observație și de apărare, cetatea, se presupune că a fost loc de refugiu al lui Vlad Țepeș din calea turcilor. Având o poziție strategică, cetatea a fost folosită și ca temniță, dar și ca visterie.
 
Vârful de munte pe care s-a ridicat Cetatea Poenari se află la altitudinea de 860 metri și se numește Vârful Cetățuia. De aici, poți admira Cheile Argesului, Barajul Vidraru și Munții Făgăraș, toate acestea , găsindu-se într-un peisaj incredibil.
Vlad Țepeș a extins construcția edificiului prin adăugarea a 5 turnuri de apărare și a unor dependințe. Zidurile cetății au 2-3 metri grosime. Domnitorul a folosit-o ca locuința secundară.
Timpul și-a pus amprenta pe cetate, ea fiind grav avariată de un asediu turcesc din anul 1462, dar și de un cutremur, care a dărâmat un zid nordic în 1915.
Legenda spune că soția lui Vlad Țepeș și-a găsit sfârșitul în apele râului Argeș din apropiere, ea sărind în prăpastie pentru a nu fi capturată de turci, iar spiritul domnitorului încă ar mai bântui cetatea.
Pentru a descoperi misterioasele ruine învăluite în povești despre Vlad Țepeș și pedepsele pe care le aplica celor certați cu legea, turiștii urcă o scară de beton prevăzută cu balustrade, dar și 1480 de trepte  și plătesc o taxă de vizitare de 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii.
Este bine să mergi la Cetatea Poenari cu mașina personală deoarece drumul care duce acolo este Transfăgărășanul, o altă atracție turistică existentă în țara noastră. Te invităm să vizitezi Cetatea, și să vezi cu ochii tăi  locul bântuit de domnitorul căruia frumos în Scrisoarea a III-a , geniul poeziei românești i-a dedicat versurile:”Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punând mâna pe ei,/Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,/Și în două temniți  large cu de-a sila să-i aduni,/Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!”, versuri actuale zilelor noastre.

Buzau Cetatea Poenari

loading...
Loading...

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web