Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cezar Preda: „Mirosul urât al Buzăului vine din Palatul Comunal și de la el, din Casa Albă“

in Politic

Aproximativ 60 de buzoieni – dintre care în jur de 30 de membri ai Partidului Național Liberal proveniți din fostul Partid Democrat Liberal, în frunte cu co-președintele organizației județene Cezar Preda și cu prim-vicepreședintele Raul Florescu – au manifestat, vineri după-amiază, în fața sediului Primăriei, în semn de protest față de prestația actualei conduceri a administrației municipiului condus de primarul Constantin Boșco­dea­lă. După cum a precizat deputatul Cezar Preda la o conferin­ță de presă pe care a susținut-o anterior manifestației, diligen­țele autorizării acesteia au fost făcute de Partidul Național Li­beral, însă ea a fost deschisă tuturor buzoienilor care au dorit să-și exprime nemul­țumi­rea față de sistemul pe care l-a creat primarul Buzăului pentru sifonarea banului public.

12299284_10201071349223894_8644211749813487680_n

Manifestanții au purtat pancarte pe care scria „Primar penal, mergi la Tribunal“, „O­priți marele jaf!“, „Jos Boșco!“, „PSD=corupție“. Aceștia s-au oprit în fața intrărilor Primă­riei și a Direcției Economice, unde au scandat lozinci în același ton, împotriva primarului și a acoliților lui și au înconjurat Palatul Comunal. Manifestația, care s-a desfășurat pe o vreme neprielnică, s-a în­che­iat după aproximativ o jumă­tate de oră relateaza opiniabuzau.ro

  „Era obligatoriu ca reacția buzoienilor să se producă în momentul în care absolut tot ceea ce ține de Primărie este într-o corupție generalizată; nu mai devreme de acum două săptămâni, prin arestarea celor care trebuie să strângă taxele și impozitele, s-a devoalat faptul că această gașcă strânsă în jurul primarului nu numai că nu-și plătește taxele, ci i se și șter­geau taxele. Văd că nu se sensibilizează nimeni. Noi am creat cadrul organizatoric, as­tăzi, să vină lumea; reacția buzoienilor nu a fost pe măsură, a fost și vremea foarte rea, dar eu cred că buzoienii, până la urmă, trebuie să se trezească și să aibă o alternativă, pentru că tot sistemul acesta mafiot, co­rupt, promovat de primarul ora­șului, trebuie să se sfâr­șească. Buzoienii au nevoie de altceva și eu cred că Partidul Național Liberal a făcut ceea ce trebuia. Nu ne-am propus să facem un miting al partidului, pentru că așa puteam veni cu o mie de oameni; noi am vrut să creăm suportul, să obținem toate autorizațiile, pentru ca buzoienii să se manifeste. Au fost în jur de o sută de persoa­ne care și-au exprimat nemul­țumirea față de Palat. Eu cred că ceea ce va fi în viitorul foarte apropiat în Buzău va fi o schimbare, o propunere de oameni responsabili, pentru că această administrație coruptă până în măduva oaselor trebuie să plece. În Buzău este un sistem mafiot care a cuprins multe structuri ale statului, structuri ale firmelor prietene care au acaparat tot ce mișcă, buzoienii sunt timorați, buzoienilor le este frică să iasă, buzoienilor le este frică să participe (…) PSD nu lasă pe ce pune mâna, ei sunt obișnuiți cu cârciumile, cu deciziile la cârciumă, cu o viață în care spun «Să plece Preda, să plece oricine de aici, ăsta e orașul nostru, noi am pus mâna pe el». Iată că a izbucnit la su­prafață și, acum o săptămână, prefectul județului cerea să fie un comitet de urgență să vadă de unde vine mirosul urât; eu   i-am spus să nu mai caute, că vine din Palatul Comunal și de la el, din Casa Albă, de-acolo vine mirosul urât al județului Buzău“, a declarat, la sfârșitul manifestației, deputatul Cezar Preda, co-președinte al organizației județene a Partidului Național Liberal.

Primarul ascunde sub preș mizeria cu iz penal

Spre rușinea presei locale, niciun ziarist buzoian nu a luat legătura cu primarul munici­piului Buzău, Constantin Boș­co­dea­lă, pentru a-i cere un punct de vedere legat de mitingul de vineri. A făcut-o, în schimb, o tânără, dar cunoscută, jurnalistă de la un site na­țio­nal de știri – a cărei notorie­tate a depășit, de mult, gra­nițele continentului, datorită unor subiecte de largă respirație pe care le-a abordat, precum „Lider PSD (Marcel Ciolacu, n.r.), cu lupa pe Guvernul Cioloș: De astăzi suntem în opoziție“, „Un lider politic (Marcel Ciolacu, n.r.) dă o temă grea Guvernului Cioloș“, „Li­der PSD (Marcel Ciolacu, n.r.), către Gorghiu: Terminați cu acest mod ipocrit de a face politică!“, „Marcel Ciolacu, reacție tranșantă: Mai degrabă prefer să mă las de politică – exclusiv“, „Marcel Ciolacu, răs­puns la o întrebare decisivă pen­tru scena politică – exclusiv“, „Moment dificil pentru un politician (Marcel Ciolacu, n.r.): Mi-a fost greu să le spun că Ponta a pierdut“, „Marcel Ciolacu, interviu exclusiv. Liderul PSD dezvăluie un episod ne­știut de presă“ -, care, contrariată de faptul că din spațiul virtual lipsește un punct de vedere al lui Boșcodeală, i-a luat un interviu.

Numai că gestul tinerei jur­naliste a fost deturnat de primarul Constantin Boșcodeală și transformat într-o operați­une de spălare de cadavre, aces­ta ascunzând din nou sub preș mizeria cu iz penal din instituția pe care o conduce – care, de altfel, a determinat și reacția buzoienilor participanți la protestul de vineri – și sco­țând în față câteva așa-zise realizări din programul său po­litic, într-o tentativă de a de­turna atenția opiniei publice de la acțiunile găștii infrac­țio­nale pe care o conduce. Boșco­deală confundă, cu bună știință, programul său politic cu fap­tele penale pentru care are de dat socoteală în fața justiției ori care sunt cercetate de pro­curorii anti-corupție sau anti-mafia: „Sub nicio formă nu am de ce să îmi dau demisia într-un oraș care nu a avut niciodată probleme cu căldura pe timp de iarnă, într-un oraș în care toată lumea este racordată la apă rece și multe altele, într-un oraș în care șomajul se apropie de zero. Încă un lucru la care țin foarte mult: în Buzău, toți copiii merg și învață la școală în mod egal, și cei mai bogați, și cei mai săraci, iar condițiile sunt extraordinar de bune“.

Despre craterele din asfaltul de pe străzi și trotuare, des­pre bugetul local îndreptat cu precădere către plata nemuncii celor din bazinul electoral al PSD, despre obligarea tuturor buzoienilor să suporte din bu­zu­narul propriu subvenția la gigacaloria furnizată de o regie care mai deservește, în majoritate, doar inși din categoria de mai sus, depre caracatița din jurul Primăriei și a societăților subordonate municipalității, despre apa murdară la preț de lux pe care o primesc buzoienii, niciun cuvânt.

Citeste mai mult pe Opiniabuzau.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate