Knee pain of the woman

Cicoarea amelioreaza infamatia produsa de guta si reumatism

in Sanatate de

Foarte pretuita de vechii romani, care o cultivau ca legume, cicoarea salbatica poate fi intalnita si pe terenurile virane sau pe marginea drumurilor.

Compusi activi. Intreaga planta contine un suc laptos, al carui constituent major, cam 45-60%, este inulina. Acidul fenolic se gaseste in flori, iar radacinile contin lactone sesquiterpenice amare.

Utilizari medicinale. Proprietatile antiinflamatorii si antiseptice ale cicoarei se cunosc de secole. Era folosita sub forma de cataplasme pentru a usura inflamatiile. Aceste proprietati se datoreaza acidului fenolic, care are si actiune diuretica si diminueaza edemele. Recent s-a demonstrat ca planta amelioreaza inflamatia produsa de guta si reumatism. Insulina incurajeaza cresterea bacteriilor necesare pentru buna functionare a intestinelor. De aceea, cicoarea poate fi utila in prevenirea si tratarea problemelor precum digestia lenesa si ulcerele gastrice. S-a demonstrat si faptul ca inulina poate scadea nivelul colesterolului sangvin. Atat   inulina, cat si lactonele sesquiterpenice sunt principii active care stimuleaza fluxul sucurilor digestive.

Preparare si dozaj. In tratamentul afctiunilor rinichilor si ficatului, al aerofagiei, eructatiei persistente si al digestiei lenese se prepara un decoct: ouneti 15-30 g de amestec de radacina, frunze si flori la un litru de apa, fierbeti timp de 5 minute, strecurati si beti  o cana inainte de pranz si de masa de seara. Pentru preparate instant de baut adaugati o lingurita cu varf de cicoare la o cana de apa clocotita.

loading...
Loading...

Ultimile din Sanatate

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web