Cinci motive dovedite ştiinţific pentru a fi leneş

in Curiozitati/Stiri online

lenevos
Societatea încearcă să ne facă să ne simţim prost pentru că suntem leneşi, fiind chiar unul din cele 7 păcate de moarte. Savanţii vin în apărarea noastră şi spun că avem suficiente argumente pentru a lenevi, dat fiind faptul că pentru asta ai cel puţin 5 motive:

5. Luptând cu lenea, lupţi cu evoluţia
Mare parte din viaţa noastră este o luptă continuă dintre natură şi hrană. Natura mereu a ales pentru supravieţuire indivizii mai leneşi. Evoluţia subliniază că conservarea energiei este extrem de importantă, mai ales atunci când nu ştii cu exactitate când o să mănânci data viitoare. În epoca de piatră, oamenii nu-şi planificau prea multe, dat fiind faptul că era o şansă mare de a muri de foame.

Astăzi trăim într-o altă epocă, dar creierul uman  gândeşte la fel, dorind în loc să munească să se întindă pe o canapea şi să mânânce o îngheţată, conservându-şi astfel energia. Nu este mai uşor? Sa leneveşti şi să pui tot pe seama evoluţiei?

4.  Se va găsi cu siguranţă pilula care te va motiva să faci mişcare într-o zi
Pentru unii oameni, nu doar evoluţia este un duşman, dar şi mutaţiile genetice au jucat un rol foarte important în a-i face leneşi. În urma mutaţiei a fost afectat şi procesul de activitate psihică. Cu alte cuvinte, această mutaţie determină creierul tău să te forţeze să faci mai puţină mişcare.

O astfel de pilulă pentru a stimula activitatea creierului a fost testată pe un şoricel leneş care după ce a fost suspus experimentului a mers, accelerând în timp ce înainta spre caşcaval.

3. Asta ne va face să ne apropiem
Lumea în care trăim e fragmentată de multe principii. Oamenii se divizează în grupuri în funcţie de orientările politice, convingerile religioase, rasă şi culoarea pielii. Şi dacă există un lucru care poate să ne unească pe toţi expenenţii rasei umane, atunci acesta este lenea.

2. Toată lumea este la fel de leneşă
Reprezentanţii generaţiei X şi exponenţii generaţiei Baby Boom sunt convinşi că cei din mileniul II, cei care au Internet şi care pot obţine tot ce-şi doresc aproape instantaneu, este cea mai leneşă generaţie care nu merge prea departe când vine vorba de etica muncii.
Potrivit Studiului Naţional American, 50% din milenari acceptă ceea ce li se impută, argumentând: ”începem să dormim mai mult, să ne uităm mai des la televizor, numărul orelor de lucru scade, iar timpul petrecut pe reţelele de socializare este in continuă creştere, chiar şi în timpul lucrului. Dar ce fac ceilalţi în acelaşi timp? Mint: 60% că au citit o carte pe care nu o au, 90% dintre cei care se joacă pe calculator, nu le termină niciodată, dar spun că o fac, iar 30% nici măcar nu au răbdare să termine un film clasic precum „Naşul”, dar spun că văd multe fillme.

1.Tu schimbi lumea
Întreaga istorie a progresului a fost dirijată de oameni leneşi. Aproape toate invenţiile sunt gândite pentru a ne face să economisim timp şi efort. Motto-ul angajatorilor în companiile de bussines este „Mereu să alegi o persoană leneşă pentru lucrul cel mai greu, fiindcă leneşul va găsi calea cea mai scurtă de a-l face”.
Dacă eşti o persoană leneşă, atunci ai menirea de a îmbunătăţi lumea asta, chiar dacă trebuie să îţi impui să fii un pic mai productiv în scopul de a crea acea nouă invenţie sau de a lansa o nouă idee, nu trebuie să exagerezi oricum atunci când faci ordine pe masa de lucru.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care-şi menţin o dezordine strictă pe birou sunt mult mai creativi decât cei care-şi aranjează toate lucrurile mereu. Aparent, acest lucru ne permite să rupem tradiţia şi convenţiile. Prin urmare, vom fi cei care schimbă lumea în bine.[Descoperă]

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.