Capul mielului, coastele, 3-4 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 cepe, o telina, un pastarnac, 100 g de orez, 4-5 fire de leustean , 1 l bors, 1 ou , smantana, sare, patrunjel verde tocat.
Oasele se spala bine si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Zarzavatul se curata, se spala si se toaca. Cand ciorba a inceput sa clocoteasca, se pune zarzavatul si se lasa cca 30 de minute la fiert. Se scot capul, si coastele si se dezoseaza. Creierul care se taie in cubulete. Se pune carnea inapoi in ciorba si se adauga orezul curatat si spalat. Se fierbe borsul separat si se ia spuma, se adauga in ciorba se mai lasa la fiert 10 minute, dupa care se toaca leusteanul si se adauga la ciorba. Se adauga sarea, un clocot. Se stinge focul si se lasa vreo 5 minute, dupa care se bate oul intr-o farfurie si se pune zeama din ciorba peste el amestecand continuu. Cand am umplut farfuria, adaugam continutul acesteia la ciorba amestecand. Se serveste cu smantana si cu patrunjel verde tocat pe deasupra.