Ciudățeniile modei. Ai purta așa ceva?

in Articole/Curiozitati/Evenimente/Stiri online

Fără îndoială, pantofii au fost inventați de către egipteni, pentru protecția tălpii, iar de la sandale de rogojini și papirus, astăzi ne putem lăuda că am evoluat în materie de calitate și design.
„Dă-i unei fete pantofii potriviți și va putea cuceri lumea”, spunea Marilyn Monroe, care a fost cunoscută ca o mare admiratoare de pantofi scumpi și deosebiți. Însă, unii designeri au trasat liniile pantofului în cele mai ciudate forme, transformând moda de la comod și elegant la futurist și extravagant.

Fantich and Young, o firmă londoneză producătoare din domeniu, propune pantofi cu dinti.1..„Apex Predator”, un model de pantofi pentru femei, dar și pentru bărbați, care promite să te ajute să „mănânci strada” la propriu.

Arhitectul britanic, Julian Hakes a creat un exclusiv model de pantof bazându-se pe elemente din fizică și arhitectură, astfel rezultatul final fiind inedit. Kakes a avut un mare succes și a primit în anul 2012, premiul „Cel mai bun design de pantofi”. Julian-Hakes-MojitoCreatorul asigură ca „Mojito shoes”, așa cum au fost numiți, sunt ușor de purtat și foarte comozi.

Foarte criticat a fost modelul „Hooh heels”, creat de către pantof pistolRoxanne Jackson, sculptor american. Pentru fabricarea pantofilor s-a folosit copite și piei de animale, motiv pentru care creația a fost foarte puțin agreată.

Japonezul Kenji Kawakami a dorit să contopească eleganța cu practicul și a creat încălțămintea cu umbrela încorporată. Foarte utili când plouă, dar probabil destul de incomod de shoes umbrellapurtat în locuri aglomerate.

Pornind de la ideea că orice se poate transforma într-un pantof, Kobi Levi, un creator din Israel, a inventat pantofii banană. Aceștia au fost fabricați în serie pantofi bananalimitată de 20 de perechi. Îi puteți cumpăra, exclusiv, de pe site-ul oficial al creatorului începând cu 1400 de dolari.

„12 pantofi pentru 12 amante” este proiectul inedit al designerului Sebastian Errazuriz. Modelul cel mai bizar este „Cry cry babybaby”, căruia creatorul îi atribuie povestea unei iubite care suferă și plânge din dragoste pe umărul amantului.

Fără îndoială, cea mai „nebună” idee în materie de pantofi a fost pusă în practică de Lady Gaga, când la premiile VMA 2010, a ales să se îmbrace într-o lady-gaga-meat-dress-vma-awards-04-2010-09-131rochie „crud-roșie” și pantofi acoperiți în totalitate de carne crudă.
sursa foto:figurinasdemoda.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.