Clairvius Narcisse, ucis și găsit viu 18 ani mai târziu. Primul bărbat ”zombificat” din lume

in Articole

Clairvius Narcisse este primul bărbat care a atras atenția cercetătorilor și autorităților asupra unui fenomen straniu și tulburător din Haiti- ”zombificarea” oamenilor. Sunt aparent uciși și îngropați după care sunt scoși din mormânt pentru a servi unui stăpân.

Clairvius Narcisse a fost găsit agonizând pe străzi, cu grave probleme de respirație. A fost internat în spital și în ciuda eforturilor făcute de medici, bărbatul a murit. A fost înmormântat după tradiție de către familie pe data de 2 mai 1962. 18 ani mai târziu este văzut pe jumătate dezbrăcat, la marginea orașului, având ochii dați peste cap, pielea sângerie, fără control asupra mâinilor sau a picioarelor, dar conștient.

Familia bărbatului a trăit un șoc văzându-l după atâta timp. A fost dus la spital și imediat ce s-a recuperat Clairvius a povestit cum a trăit propria înmormântare. Îl acuză pe fratele său, cu care avusese o dispută pe tema vânzării unor terenuri, că l-a otrăvit cu scopul de a-l vinde unui lider voodoo pe nume Bokor. Bărbatul povestește cu lux de amănunte despre cum și-a auzit familia că îl plângea crezându-l mort și despre cum ar fi vrut să țipe când au aruncat cu pământ peste el.clairvius-jpg2

Câteva ore după îngroparea sa, Clairvius spune că a fost scos și dus pe pământurile lui Bokor, unde se mai aflau zeci de bărbați în aceeași stare ca el- incapabili să gândească cu claritate, să se opună, să fugă și în permanență erau drogați, lăsați cu puteri atât cât să execute muncile câmpului la care erau puși. Toate cele spuse de Clairvius s-au dovedit a fi adevărate.

Autoritățile au început cercetările și mai mulți experți din diferite domenii au fost atrași de investigație. S-a dovedit că aproximativ 30 de bărbați au trăit aceeași experiență ca Clairvius pe o perioadă de câțiva ani. Erau drogați cu ”praful alb”-un amestec de otravă care paralizează, substanță extrasă din peștele balon și o substanță toxică provenită din glandele broaștei de trestie de zahăr. O doză de un miligram din ”Cocktailul morții” paralizează corpul uman și scade drastic ritmul cardiac.

În Haiti funcționa o adevărată rețea de trafic de carne vie după metoda ”zombie”. Clairvius Narcisse a fost vândut vrăjitorului voodoo Bokor de către fratele său. Bărbatul a mai precizat că în niciun moment nu a încercat să scape de pe pământurile stăpânului, dar a început să realizeze cine este după ce Bokor a murit, iar administrarea de droguri a încetat.

Clairvius Narcisse și-a petrecut ultimele sale zile din viață singur și în sărăcie. A fost renegat de familie din cauza unei superstiții care spune că sufletul posedat de vrăjitorul voodoo Bokor este blestemat pentru restul vieții și aduce blestemul și pe capul celor din jur. Explicația oferită de cercetători, și anume că Clairvius Narcisse a fost victima traficului de carne vie, nu a fost crezută de familia sa.

În prezent nu s-au mai înregistrat cazuri de ”zombificare” în Haiti, însă Francesc Gallamí (foto), expert în animism (rezultatul gândirii omului primitiv din stadiul prereligios timpuriu, manifestat prin personificarea obiectelor și a fenomenelor naturii) și care a investigat fenomenul tulburător, avertizează că pe străzile țării domnește tăcerea și nu este exclus ca traficanții de carne vie să continuie să acționeze.francesc-gallami

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.