Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Combate balonarile si crampele stomacale, starile de agitatie nervoasa si durerile de cap cauzate de surmenaj simplu si rapid cu un singur ingredient natural

in Sanatate

Feniculul, Foeniculum vulgare, este o planta cu frunzulitele foarte asemanatoare mararului, subtiri si foarte ramificate, cu o radacina foarte solida, masiva, utilizata in arta culinara si infloreste in perioada iulie – septembrie. Aceasta planta este originara din Asia si este folosita de foarte multa vreme. Semintele se foloseau drept condiment, iar dintr-o infuzie de fructe de fenicul se puneau comprese pe ochi pentru intarirea vederii sau comprese pe frunte cu efecte de linistire si combatere a insomniilor.

Acum, ceaiul din fructe de fenicul este des utilizat la sugari si copii mici contra balonarilor si a crampelor stomacale. Colicile sugarilor pot fi indepartate usor cu ajutorul unui ceai de fenicul din doua lingurite de fructe de fenicul se oparesc cu o jumatate de litru de apa clocotita. La nici 10 minute dupa ce sugarul a baut acest ceai, se va linisti, deoarece durerile chinuitoare ii vor disparea.

De asemenea, ceaiul are si efecte afrodisiace, ceea ce face ca feniculul sa fie folosit sub forma de ceai sau lichior. Sub forma cruda, semintele de fenicul, o jumatate de lingurita impreuna cu o jumatate de lingurita de marar mestecate dimineata, dau un efect reconfortant si stimulativ pentru toata ziua.

Recoltarea plantei se face inainte de maturitate, se taie ramurile ce au seminte la capete, se usuca, apoi se bat si se separa semintele (fructele). Acestea se pastreaza in borcane care se pot inchide ermetic, pentru a evita evaporarea substantelor active (uleiul eteric).

Ceaiul din seminte de fenicul este recomandat pentru copiii care invata mai greu, o cana de ceai de fenicul in fiecare dimineata, ridica nivelul rezultatelor la invatatura. De asemenea, ceaiul stimuleaza lactactia, se recomanda doua cesti de ceai de fenicul mamelor care alapteaza. Si nu in ultimul rand, o cana de ceai de fenicul are efect de linistire in starile de agitatie nervoasa si la durerile de cap cauzate de surmenaj.

Mod de folosire:

Ceai (infuzie) – o lingurita cu varf de seminte de fenicul zdrobite la o cana cu apa clocotita, se lasa circa 5 minute, apoi se strecoara. Se poate indulci cu zahar.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Sanatate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web