Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Condamnata la moarte tocmai de sistemul pe care-l „slujeşte” de 10 ani. Drama unei asistente medicale

in Articole

Cu mii de vieţi salvate la activ în ultimii 10 ani, o asistentă medicală din cadrul UPU SMURD Bistriţa priveşte la doar 36 de ani cum sistemul îi închide uşa în nas şi o condamnă la moarte scoţând de pe lista medicamentelor compensate chiar pastilele de care are nevoie şi care sunt prohibitiv de scumpe pentru orice om de rând.

646x404 (2)

Lucia Felicia Dumitru are 36 de ani, o fetiţă de 10 ani şi un băiat de 15 ani, pe care-i iubeşte ca pe ochii din cap şi de mai bine de un deceniu salvează vieţi la serviciul UPU SMURD Bistriţa.

De mai bine de un an, asistenta medicală de 36 de ani, este ţintuită într-un pat. Nu au adus-o aici nici orele suplimentare şi nici oboseala care s-a acumulat în ultimii 10 ani, ci o boală necruţătoare. În urmă cu un an o pată de pe picior care s-a modificat într-un mod îngrijorător a trimis-o la medic. Rezultatul biopsiei a şocat-o pur şi simplu. Asistenta medicală suferea de cancer de piele în stadiul IV.

Lupta începută în urmă cu un an cu această boală a fost una dură şi a epuizat toate economiile familiei. Lucia s-a gândit chiar să-şi vândă locuinţa pentru a-şi putea continua tratamentul, însă nu a făcut-o gândindu-se că o să-şi lase copilaşii fără un acoperiş deasupra capului.

Medicamentul de care are nevoie Lucia nu mai este compensat
De parcă nu era suficient, asistenta medicală se vede condamnată la moarte tocmai de sistemul pe care l-a slujit atâţia amar de ani. Medicamentul de care are nevoie pentru a putea rămâne în viaţă a fost scos de curând de pe lista celor compensate. Este vorba despre Zelboraf tablete, care scoate din buzunarele Luciei săptămânal 7200 de lei, o sumă uriaşă chiar şi pentru românii care câştigă peste medie. Până de curând, medicamentul era compensat în proporţie de 90%. Lucia poate fi ajutată să continue lupta pentru viaţă prin donaţii, care să-i asigure accesul la acest tratament costisitor.

Puteţi face donaţii în lei şi euro în conturile: RO75 BTRL 0060 1201 M930 05XX – LEI RO BTRL EURC RT00 M930 9591 – EURO Cod Swift BTRLRO22 Dumitru Felicia Lucica

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate