buzau-Varna

Condiții de viață ca acum 100 de ani pentru cei trei locuitori rămăși într-un sat din vestul României

in Articole/Turism de
În satul Varnița, comuna Șiștarovăț  județul Arad trăiesc doar doi barbați și o femeie, satul fiind aproape complet depopulat. Aici, timpul a trecut doar peste oameni și nu și-a pus amprenta asupra condițiilor de viață care au rămas ca acum 100 de ani: fără curent electric,fără canalizare, fără apă la robinet. 
 
Traiul mai bun de la oraș, i-a făcut pe oameni să plece de aici, iar satul în care cândva se producea var și pe care Revoluția din ’89 l-a găsit cu 10 familii, a rămas din ce în ce mai pustiu, în prezent existând doar trei locuitori. Ei se luptă cu existența zilnică căreia trebuie să-i facă față, dar și cu animalele sălbatice sau cu hoții.
Satul în care de zece ani nu s-a mai auzit larma copiilor care se jucau pe ulițe și mergeau la școală, se află ascuns între dealuri, iar locuitorii rămași aici trăiesc aproape ca la marginea lumii, însă nu se simt nefericiți.
Cel mai vârstnic localnic are 80 de ani, dar are și pistol pentru a se apăra de hoți  și de lupii care vin zilnic la oi.
Varnița, un sat care odinioară era frumos, cât de curând va deveni încă unul din satele românești pustii. Doar sănătatea mai condiționează viața celor trei oameni care s-au obișnuit cu traiul simplu și care stau mărturie vremurilor grele pe care le trăim.

buzau-Varna

loading...
Loading...

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web