Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Contrabandă cu ulei din canalizare

in Evenimente/Extern/Stiri online

Autoritățile chineze se luptă de câțiva ani buni să stopeze producerea și vânzarea uleiului contrafăcut ce acoperă peste 10% de pe piață. Uleiul este fabricat din reziduuri colectate din canalizările din apropierea restaurantelor, după care sunt fierte și separate de resturi solide, ca apoi rezultatul să fie îmbuteliat ca ulei de calitate, dar ieftin, vândut în mare parte tot restaurantelor.ulei 2

Printre toxinele nocive prezente în produs se numără și cele cancerigene. De asemeni, s-au depistat și resturi de detergenți și animale moarte. 240 de tone de ulei au fost retrase de pe piață și zeci de persoane au fost arestate, printre care și oameni de afaceri influenți din China acuzați de contrabandă cu ulei din canalizare.

În ciuda eforturilor autorităților, fenomenul a luat amploare și în Taiwan. Aici uleiul din canalizare a ajuns să fie vândut ca materie primă în fabrici și folosit la prepararea de biscuiți, cornuri și diverse mâncăruri semipreparate, unele dintre ele fiind destinate exclusiv exportului.

Una dintre măsurile luate de autorități sunt bețele speciale pentru mâncare care detectează dacă aceasta este toxică. Tehnologia este încorporată în vârful metalic al bețelor, iar cu ajutorul conexiunii wireless, acestea transmit pe telefonul mobil ingredientele din mâncarea respectivă. În cazul unei toxicități ridicate, consumatorul este avertizat de o lumină roșie. Dispozitivul se află deocamdată în fază de proiect.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate