Copenhaga

in Stiri online/Turism

Copenhaga (daneză København) este capitala Danemarcei, fiind situată pe coasta orientală a insulei Sjælland și în mica insulă Amager, față în față cu strâmtoarea Øresund. Orașele suedeze Malmö și Landskrona se află pe coasta opusă. Numele său din daneză, København (română Portul comercianților) amintește de poziția sa strategică la Marea Baltică.
Populația daneză a regiunii metropolitane a Copenhagăi este de 1.800.000 locuitori, din care o treime locuiește în localitatea Frederiksberg, o treime în comitatul Copenhaga, iar restul în celelalte localități din regiune. Regiunea Øresund, care se întinde din estul insulei Sjælland până în vestul provinciei Skåne (în Suedia), are o populație de 2.800.000 persoane.

Principalele atracții turistice ale zonei sunt:

Mica Sirenă
sirena
Mica Sirenă din Copenhaga este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului, ajungând chiar să fie un adevarat simbol al capitalei daneze. Statuia de mici dimensiuni este prezentă pe toate vederile din Copenhaga, este miniaturizată pentru a deveni suvenir pentru turiștii care iși doresc sa aiba un obiect ce le va aminti pentru o lungă perioadă de timp de vizita lor în Damenarca. O vizită la Copenhaga fără câteva fotografii cu simbolul acestui oraț nu ar putea fi completă, de aceea exista mii si mii de turisti anual care vin in port pentru a o admira.

Grădinile Tivoli
Tivoli
Grădinile Tivoli din Copenhaga sunt un important punct turistic al orașului, care reușește să adune milioane de danezi și străini anual. Acest parc de distracții cu o istorie de mai bine de o sută de ani, prezintă o mulțime de motive de a îl vizita, pentru turiștii de toate vârstele. Cu ride-uri care generează adrenalină din plin, cu zone liniștite pline de flori și verdeață și cu spectacole de muzică dintre cele mai variate, Grădinile Tivoli sunt un obiectiv turistic care nu trebuie ratat.

Christiania
Christiana
Christiania este o zonă autoproclamată autonomă din capitala daneză unde viața se desfășoară după niște reguli mult mai libertine decât în alte regiuni din Copenhaga. Situată pe locul unei foste unități militare, Chiristiania și în special Pusher Street reprezintă un fel de Amsterdam în miniatură situat chiar în inima orașului.
Alte obiective turistice: Stroget, Portul Nyhavn, Castelul Rosenborg, Amalienborg și Schimbarea Gărzii, Bakken, Zoo Copenhaga, Muzeul Louisiana, Turnul Rotund, Palatul Christiansborg.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.