Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Creste pretul benzinei?

in Evenimente

După o scurtă perioadă în care preţul benzinei a coborât sub 5 lei/litru la multe dintre staţiile din întreaga ţară, iată că, în prezent, la toate benzinăriile nu se mai găseşte combustibil sub această valoare. La staţiile Petrom preţul unui litru de benzină este de 5,20 lei, în timp ce la alte benzinării acesta este în jur de 5,25 lei. Această creştere ar putea fi pusă pe seama majorării preţului barilului de petrol la peste 58 de dolari, cu toate că comercianţii români nu au diminuat prea mult preţurile nici când petrol a scăzut puternic.

benzina_pret

Se pare că la noi se insistă ca litrul de benzină să se menţină peste 5 lei, motivându-se această situaţie prin taxele prea mari aplicate de statul român. Astfel, fără taxe, benzina ar avea un preţ de puţin peste 2 lei, iar motorina 2,50 lei.

Din iunie 2014 şi până în prezent, petrolul a scăzut cu aproape 50%, în condiţiile în care SUA pompat la cel mai rapid ritm din ultimele trei decenii, iar Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol OPEC a rezistat apelurilor de reducere a ofertei.

Dacă Guvernul nu ar fi adoptat acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litru, benzina şi motorina ar fi putut fi cumpărate astăzi cu mai puţin de 5 lei/litru.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate