Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

CSM: OUG 13, de modificare a CP, ar putea intra in vigoare si „isi va produce efectele in integralitate”

in Evenimente

In cazul in care Parlamentul nu aproba ordonanta de urgenta de anulare a actului normativ privind modificarea Codului penal si Codului de procedura penala, OUG 13/2017 isi va produce efectele in integralitate.

Acest lucru este afirmat intr-un punct de vedere redactat de Directia legislatie, documentare si contencios din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Semnalam faptul ca in cazul in care Parlamentul respinge prin lege OUG nr.14/2017 (ordonanta de abrogare – n.r.), OUG nr.13/2017 va fi repusa in vigoare. (…) Asadar, in cazul in care Parlamentul nu aproba OUG nr.14/2017, OUG nr.13/2017 isi va produce efectele in integralitate„, se precizeaza in documentul citat. In sustinerea argumentatiei, specialistii CSM invoca o prevedere din Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa, conform careia nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior sa se repuna in vigoare actul normativ initial, dar sunt exceptate „prevederile din ordonantele Guvernului care au prevazut norme de abrogare si au fost respinse prin lege de catre Parlament„.

„Apreciem ca dispozitiile (…) nu se refera doar la situatia abrogarii (…) unui act de abrogare, ci la orice ordonante ale Guvernului care cuprind norme de abrogare. Astfel, punctul de pornire al reglementarii (…) il constituie caracterul definitiv al abrogarii unor dispozitii, teza a II-a constituind o ipoteza particulara de aplicare a prevederilor tezei I, in care este subliniat acelasi caracter definitiv al abrogarii„, se mentioneaza in punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios.

Plenul CSM a luat in discutie, marti, avizarea proiectului de ordonanta de urgenta pentru abrogarea OUG 13/2017, transmis de Ministerul Justitiei. Sursa: Stirileprotv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate