Category archive

Agronomie

Agronomia este un complex de științe care cuprinde totalitatea cunoștințelor teoretice și practice referitoare la cultivarea sistematică a pământului și producția agricolă.Agronomia se împarte în cinci mari grupe:științele biologice: pedologie, agrotehnică, fitotehnică, legumicultură, pomicultură, viticultură, microbiologie, fitopatologie, zootehnie, medicină veterinară; științele mecano-tehnice: agromecanica, electrotehnica agricolă, construcții și instalații agricole; științele despre lucrările de îmbunătățire a solului și despre recuperarea pentru agricultură a terenurilor, ameliorarea solurilor; științele economico-organizatorice: organizarea teritoriului și a societăților agricole, planificarea, economia agrară, statistica și contabilitatea; științele despre păstrarea și prelucrarea produselor agricole: păstrarea produselor agricole în magazii, silozuri și frigorifere, prelucrarea produselor vegetale și animale în produse finite.

Propolisul – medicament bun la multe!

   Propolisul este una dintre cele mai puternice substanţe protectoare din natură. Un excelent antibiotic natural, propolisul poate fi de mare ajutor la combaterea infecţiilor, având calităţi inegalabilee de întărire a sistemului imunitar.    Propolisul poate fi considerat un adevărat coktail de substanţe vindecătoare. El este adunat din mugurii şi de pe scoarţa plopilor, mestecenilor,… Citeste mai mult

Ce nu ştiai despre banane! Chiar şi cojile sunt folositoare!

   Banalele banane, pe care le găseşti în orice magazin alimentar, sunt nu doar o variantă a desertului de după masa de amiază sau cină. Ele se numără printre cele mai gustoase alimente naturale, dar sunt şi foarte bune pentru sănătatea omului.    Bananele mai sunt supranumite „fructele fericirii”, din cauză că ele conţin triptofan,… Citeste mai mult

Am ajuns să mancăm surogat de miere, iar mierea noastră să fie vandută în alte țări. Copiii noștri mănancă miere cu pesticide

Dacă în 2015 s-a vorbit despre o producție record de miere în România, țara noastră fiind numărul unu în Europa, anul trecut a fost unul dezastruos. 2016 a fost cel mai slab an pentru apicultura româească din ultimii 35 de ani, sectorul confruntandu-se cu un nivel ridicat al ratei de mortalitate în randul familiilor de… Citeste mai mult

Producător tradițional: Dacă nu consumăm produse românești nu avem de lucru, o să le dăm de lucru la țăranii din Spania, din Franța, din Austria”

”Trebuie să mâncăm românește, trebuie să trăim românește. Dacă nu consumăm produse românești nu avem de lucru, o să le dăm de lucru la țăranii din Spania, din Franța, din Austria”, este mesajul clar care trebuie înțeles de toți consumatorii care vor să susțină producătorul român, transmis de Călin Mătieș, președintele primei Federaţii Naţionale a… Citeste mai mult

Proprietarul brandului CRISTIM dezvaluie singura solutie pentru ca produsul romanesc sa se vanda. „CrisTim-ul este un brand mare si nu ma pot lista. Nu am reusit de trei ani sa ma listez in supermarket”

Este unul dintre renumiții fermieri români! Are un brand cunoscut pe piață și cu toate acestea mărturisește că se chinuie de trei ani să se listeze în supermarketurile din România. În asemenea condiții, micul fermier român nu are nicio șansă! RADU TIMIȘ, proprietarul brandului CRISTIM, dezvăluie care e singura soluție pentru ca produsul românesc să… Citeste mai mult

Pomul care creşte într-un an cât alţii în zece, „VEDETĂ” în înființarea unei noi afaceri de succes în agricultură

Venitul de 30.000 de euro la hectar pe care îl promite cultura de Paulownia a făcut ca acest copac să devină o adevărată vedetă când vine vorba despre înființarea unei noi afaceri în agricultură relateaza agrointel.ro. Agrointeligența și-a propus să afle cum se poate obține acest câștig frumos cultivând Paulownia în România așa că a… Citeste mai mult

AFACERE PROFITABILĂ! Primești de la stat peste jumătate de milion de euro pentru 42 de hectare cultivate. Povestea fermierului care de 14 ani de când face agricultură nu a renunțat niciodată la cultura de tomate

Fermierul din localitatea Scânteia și-a ales o plantă care aduce beneficii mari și o cultivă pe  42 de hectare. Cu roșii în câmp, inginerul Ion Loagăr poate spune că a avut norocul de partea lui. Din subvenția încasată de la APIA – doar sprijinul cuplat 13.669,8726 euro/ha va  cumpăra utilajele și echipamentele pe care și… Citeste mai mult

Plantarea unui trandafir primit într-un buchet de flori nu este imposibilă! Iată de ce aveți nevoie

Ce ar fi dacă ați încerca să plantați un trandafir tăiat dintr-un buchet de flori? Încă din start trebuie să știți că încă mai există dilema altoirii așadar nu aveți nicio garanție că trandafirul se va dezvolta, chiar dacă prinde rădăcini. Dar, sigur, nu aveți nimic de pierdut dacă încercați. De fapt, trandafirii se înrădăcinează ușor.… Citeste mai mult

Primul combinat apicol din lume a fost in Romania

Am reusit sa adun o serie de informatii din cateva reviste si ziare vechi si din Romania Libera, care m-au facut inca o data mandru ca sunt Roman. Din fericire radacinile noastre ca natiune sunt ale unor invingatori si deschizatori de drumuri in foarte multe domenii, apicultura nefacand exceptie. Stiati ca Romania a fost cel… Citeste mai mult

Cu ce hrănim găinile pentru o producție mai bună de ouă

Conform prof. univ. dr. Mihail Bălășescu, autor al mai multor cărți despre creșterea păsărilor, pentru stabilirea necesarului de hrană la găină ouătoare, trebuie știut că acesta diferă și în funcție de rasă. Astfel, este nevoie zilnic de  110 – 115 grame de amestec la găini ușoare și mixte ouătoare (hibrizi Albo și Roso, găini Italiene sau… Citeste mai mult

Irezistibilul trandafir japonez

La trandafirul japonez(Hibiscus rosa sinensis) admiram in primul rand frumoasele flori mari ,in forma de palnie,rosii,galbene,roz,mov,portocalii si chiar albe.Isi pastreaza mult timp frumusetea daca le ferim de caldura prea mare si de razele soarelui. Aceasta ruda exotica  a nalbei , trandafirul chinezesc , este cunoscuta la noi sub numele de trandafir japonez . Tot mai… Citeste mai mult

Cand si cum trebuie sa tai pomii fructiferi?

Taierea pomilor pentru mentinerea coroanei si pentru o fructificare bogata este obligatorie la inceput de primavara, dupa ce trece pericolul de inghet. Caisul parul, piersicul sau prunul sunt pomi sensibili la frig, de aceea trebuie taiati cand temperaturile nocturne trec de 2-3 grade C. Taierile de intretinere ajuta pomul sa isi mentina coroana echilibrata si… Citeste mai mult

Balconul cu legume si fructe!

O explozie de viata, culoare si savoare, astfel poate fi descris coltul tau verde din balcon. Prin gradinarit, te bucuri de roadele naturii si, in acelasi timp, te relaxezi. Iata ce ai de facut! ARDEI. Intr-o salata asortata sau copt, ardeiul este un ingredient nelipsit din meniul de vara. Planteaza semintele in jardinière sau ladite… Citeste mai mult

1 2 3 25
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web