Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum aniversezi nunta de argint

in Diverse

Aţi trecut de mult de nunta de hârtie, de bumbac sau de lemn. Acum staţi pe tren solid şi vaăaniversaţi nunta de argint. Mulţi o celebrează cu fast, dar află ce anume este cu adevărat important să faci la această aniversare.

Într-o lume în care divorţurile şi despărţirile sunt atât de frecvente nunta de argint este o sărbătoare a reuşitei. Chiar dacă nu aveţi o căsnicie ruptă din filme, totuşi, aţi reuşit să treceţi prin multe împreună. Aţi rezistat şi la bine, şi la rău. Aţi împlinit, până la urmă, menirea căsătoriei, aceea de a va sprijini unul pe celălalt.

EXPRIMĂ BUCURIA EVENIMENTULUI

Rudele şi prietenii au ce învăţa de la o pereche ajunsă la vârsta nunţii de argint. În plus, orice ritual de sărbătorire are un aspect pozitiv, benefic, de recunoaştere a meritelor, de stabilire a unei tradiţii, de premiere, de exemplificare. În mod normal, o astfel de petrecere recompensează cuplul, îl întăreşte, îl face să conştientizeze mai bine realizările sale, îl poleieşte cu o aură de vechime şi de tradiţie. Există şi o parte de stres, oboseală, cheltuieli, calcule şi obligaţii implicate. Însă soţii pot minimiza aceste neajunsuri, sărbătorind într-un mod înţelept. Numărul de invitaţi, mărimea petrecerii, ritualul ales ţin, în primul rând, de cei doi parteneri. Ei îşi pot exprima bucuria şi pot marca evenimentul cu un mic cerc de apropiaţi, într-un mod simplu, însă fericit. Nu neapărat fastul petrecerii sau costul ei îi cresc eficienţa.

DACĂ VREI SĂ SĂRBĂTORIŢI LA BISERICĂ…

Dacă vrei să sărbătoreşti şi printr-o slujbă bisericească, ţine cont că trebuie să vorbeşti, din timp, la biserica aleasă cu preotul paroh pentru a te programa. Nu va fi un al doilea ritual al nunţii, ci o slujbă de mulţumire adusă lui Dumnezeu, pentru anii care au trecut alături de omul iubit. Poate fi făcută, la cerere şi dacă exista posibilitatea, chiar acasă la “miri”. Ar fi bine să fie prezenţi şi naşii de la cununie, dacă mai trăiesc sau o altă familie care să ţină lumânările. Acestea nu trebuie să fie “de cununie”, ci sunt suficiente două lumânări de mărime potrivită, din ceara curată. Nu mai este nevoie nici de rochia de mireasă. Te poţi îmbrăca aşa cum doreşti pentru această sărbătoare.

ÎMPĂRTĂŞIŢI DIN EXPERIENŢA VOASTRĂ

Dacă celebraţi nunta de argint, ar fi frumos şi să spuneţi povestea voastră oaspeţilor. Unii sunt mai tineri şi le-ar fi de folos să audă din experienţa voastră, despre cum aţi reuşit să fiţi alături 25 de ani, despre bucuriile şi greutăţile pe care le-aţi trăit împreună. Ar avea de învăţat de la cupluri care au reuşit să rămână împreună, în ciuda problemelor care au apărut de-a lungul timpului. Ar fi frumos şi să vă exprimaţi recunoştiinţa unul faţă de celălalt şi să vă faceţi declaraţii de dragoste. Nu trebuie să fie ceva lung sau elaborat, ci doar să fie ceva ce vine din inimă. Chiar dacă nu e obligatoriu să vă faceţi cadouri, se obişnuieşte să se facă daruri semnificative de argint cu această ocazie. El îţi poate oferi un set de bijuterii, iar tu – butoni sau un ceas din acest metal. De asemenea, puteţi să vă faceţi verighete din acest metal, pe care să le purtaţi împreună cu cele de la căsătorie.

OCAZIE DE REINVENTARE A RELAŢIEI

“Dacă în cuplu exista o problemă, nunta de argint poate fi o ocazie de reinventare a relaţiei. Soţii pot medita la dificultăţile existente şi pot găsi noi abordări şi noi soluţii. Această aniversare nu este un simbol al vechimii sau al conservatorismului, ci o sărbătoare a 25 de ani de flexibilitate, reinventare, regândire. Practic, atestă că partenerii au 25 de ani de când au reuşit să găsească întotdeauna un răspuns la provocările căsniciei. Remedierea începuturilor, ce i-a atras unul la altul, poate fi şi o bună ocazie pentru a pune bazele unui nou început”. (Dr. Tedy Creştin)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate