Cum montam cada si lavoarul

in Constructii

Materiale necesare:

 1. Cada
 2. Lavoar
 3. Picior lavoar
 4. Baterie lavoar
 5. Baterie cada
 6. Teava PP
 7. Picioare cada

materiale necesare

Unelte necesare:

 1. Chei fixe
 2. Bomfaier sau cutter
 3. Bormasina si spirale pentru beton
 4. Nivela cu bula de aer

Unelte necesare

Montarea bateriei pentru lavoar

Incepeti operatiunea de montare a bateriei prin insurubarea furtunelor de alimentare pe care le gasiti in cutia bateriei. Fixarea acestor furtune se face fara a folosi calti sau alte produse pentru impermeabilizarea imbinarilor.

montarea bateriei lavoar

Dupa ce ati fixat suruburile, introduceti bateria in orificiul lavoarului, apoi prindeti pe dedesubt flansa de fixare si strangeti cu piulita.

montarea bateriei lavoar 2

Prindeti furtunele de alimentare la robinetii corespunzatori. Verificati cu atentie ca fiecare furtun sa fie conectat la robinetul corespunzator. Porniti bateria folosind apa calda si rece pentru a va asigura ca nu exista scurgeri

montarea bateriei lavoar 3

Montarea unei cazi clasice si a bateriei

Prindeti picioarele de cada folosind suruburile de prindere. Este recomandat sa folositi un strat de silicon sanitar pe toata zona unde se prind picioarele pentru o fixare mai buna de cada. Reglati din suruburile picioarelor orizontalitatea cazii.

montarea unei cazi

Montati sistemul de scurgere format din preaplin, ventil si sifonul de scurgere. Va recomandam sa intrebati un specialist din magazin daca sistemul de scurgere se potriveste cu modelul de cada ales.

montarea unei cazi 2

Scurtati teava de scurgere astfel incat imbinarea sa se realizeze usor si sistemul sa nu stea tensionat. Lubrifiati cu un produs special pentru imbinarile de scurgere (produsul de lubrifiere va permite sa demontati de mai multe ori imbinarile in cazul in care gresiti ceva).

montarea unei cazi 3

Dupa montaj verificati daca toate imbinarile sunt stranse bine. Daca nu ati montat bateria in prealabil, puteti face un test folosind o galeata cu apa pe care o turnati in cada si asteptati cateva minute pentru a observa daca exista scurgeri.

montarea unei cazi 4

Montati bateria aleasa prin insurubare in alimentarile prinse pe perete. Prindeti apoi si dusul si testati intregul ansamblu pentru a va asigura ca functioneaza corect si imbinarile nu au defectiuni.

montare baterie cada

La final montati lateralele folosind clipsurile speciale care se prind de sistemul de picioare si de lateralele cazii. La final prindeti si coltarele pentru perete folosind silicon sanitar transparent.

montarea unei cazi 5

Montarea unui lavoar clasic

Pozitionati lavoarul pe piciorul ceramic, reglati pozitia orizontala si insemnati gaurile de prindere in perete.

montare lavoar clasic

Faceti gaurile in zid folosind o bormasina cu o dimensiune de spiral corespunzatoare. Introduceti diblurile in gauri si apoi strangeti bine suruburile folosind o cheie.

montarea unui lavoar clasic 2

Apropiati lavoarul de suruburile fixate in prealabil pentru a fi siguri ca se potrivesc gaurile. Lasati-l jos apoi si montati bateria conform instrucţiunilor din pliant.

montarea unui lavoar clasic 3

Prindeti sistemul de scurgere pe lavoar. Fixati apoi furtunul flexibil pe sistemul de scurgere. Prindeti si tija care actioneaza ventilul sistemului de scurgere.

montarea unui lavoar clasic 4

Introduceti furtunul flexibil in teava de scurgere astfel incat sa ramana sub forma de U functionand astfel si ca garda de apa.

montarea unui lavoar clasic 5

 

Dupa ce ati verificat daca bateria functioneaza corect si sistemul de scurgere nu are scapari, puteti aseza definitiv piciorul ceramic pentru a masca toate elementele.

montarea unui lavoar clasic 6

 

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*