Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum ne afectează trecerea la ORA DE VARĂ

in Articole

Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit.

Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase.

„Cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile se vor obişnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale. „Totuşi, pentru anumite grupuri de oameni, cei care suferă de depresie sau de probleme cardiace, unele cercetări sugerează că (n.r. ei) dezvoltă un risc mai mare de sinucidere, respectiv, atacuri de cord”, spune Yang.
Citeşte şi: România trece în această noapte la ora oficială de vară

Un studiu australian din 2008 a descoperit că riscul bărbaţilor de a se sinucide la câteva săptămâni după trecerea la ora de vară este mai mare decât în restul anului. O altă cercetare realizată în 2008, în Suedia, a relevat că numărul atacurilor de cord a crescut cu 6 sau chiar 10 procente în primele trei zile lucrătoare după schimbarea orei.

Studiile au demonstrat că pe perioada de vară sunt mai puţine infracţiuni şi accidente rutiere, iar oamenii consumă mai puţină energie electrică. De asemenea, ţările cu mai multe ore de lumină naturală au locuitori mai fericiţi.

După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (numit impropriu şi GMT) va fi de trei ore.

Pe perioada lunilor de vară, când soarele răsare la ora 4.30 şi apune la ora 20.00, s-a recurs la această convenţie, aplicată în România din anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.

În conformitate cu Convenţia fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus.

Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, ce trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, în sens pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale – ora fusului 1 şi a Europei Orientale – ora fusului 2. România se află în fusul orar 2.

ORA DE VARA: Cum te afectează SCHIMBAREA OREI în funcţie de zodie

Berbec. Acest nativ este norocos, căci trecerea la ora de vară nu-l va afecta prea mult. Pentru ca este mereu bagat in priză, o oră de somn în minus este de fapt un caştig pentru Berbec. Aşa va avea mai mult timp pentru a se concentra asupra planurilor sale, iar organismul nici nu va sesiza schimbarea de ceas.

Taur. Cei născuţi sub acest semn se vor adapta mai greu la noul program, iar asta le va da lucrurile peste cap. Vor începe să fie confuzi şi nu ştiu cum să mai reacţioneze la ce se întâmplă în jurul lor. Pentru că sunt mari iubitori de somn, o oră în minus de odihnă îi va face să se simtă lipsiţi de puteri zile întregi.

Gemeni.Pentru că sunt persoane versatile, Gemenii reuşesc să se adapteze la ora de vară imediat. Joviali din fire, aceştia vor face glume pe seama oboselii celorlalţi nativi şi nu pricep cum doar o oră în minus de somn poate să-i afecteze pe alţii. Gemenii au atâtea lucruri pe cap, încât probabil nici nu-şi vor da seama de schimbare.

Rac. Trecerea la ora de vară îi va găsi pe aceşti nativi închişi în casă, cufundaţi în propriile gânduri. Ritmul lor lent se va accentua în perioada următoare, aşa că vor prefera să stea în faţa televizorului, fără a mai răspunde la telefon ori la mailuri. Nu te mira dacă acest nativ va fi indispus câteva zile, căci pentru el o oră în minus de odihnă e ca şi cum ar sta o saptămână fară somn.

Leu. Un nativ care nu este afectat de noul program este Leul. Plin de forţă, acesta va trece destul de uşor peste schimbare. Chiar dacă s-ar putea să aibă ceva probleme de concentrare, va trece destul de repede şi peste asta. Să nu uităm că pentru el o oră de lumină în plus înseamnă mai mult timp pentru a fi în centrul atentiei.

Fecioară. Momentul de care îţi era teamă a sosit. Ora de vară te face să te stresezi mai mult ca de obicei, iar asta iţi va da o senzaţie de nervozitate permanentă. Un efect secundar al acestei schimbări va fi creşterea bruscă a apetitului, aşa că ai grijă cu silueta în următoarele zile.

Balanţă. Talerele acestui nativ se vor zgudui destul de mult în aceste zile, iar ora de vară te va da peste cap. Plănuiai să te odihneşti mai mult în acest weekend, nu să dormi şi mai puţin. Asta va duce la pierderea concentrării câteva zile, până vei reuşi să-ţi setezi din nou ceasul biologic.

Scorpion. Ora 3:00 oricum nu era una de somn pentru acest nativ, aşa că nu prea are ce să-l afecteze. Viaţa lui oricum se ghidează după un program total aiurea, aşa că nici nu va băga de seamă schimbarea. Singura diferenţă va fi că te vei trezi cu o oră mai tarziu, probabil spre după-amiază şi tot atunci vei afla că s-a dat ceasul.

Săgetător. Poate vei mânca mai mult ca de obcei, ori ţi se va face poftă de ceva dulce. În rest, nu se va întâmpla ceva spectaculos cu tine. Poate vei simţi o oarecare oboseală, dar îţi va trece destul de repede, graţie vitalităţii specifice zodiei.

Capricorn. Două săptămâni. Atât spun astrologii că va dura până îţi vei reveni după trecerea la ora de vară. Motivul principal este acela că te va măcina gândul că nu ai timp să-ţi îndeplineşti toate sarcinile.

Vărsător. Inima acestui nativ îi va da ceva bătăi de cap din cauza noului program de vară. Somnoros de fel, o oră în minus de odihnă îl va face să fie şi mai morocănos decât era îninte. Tot trecerea la ora de vară e posibil să-i afecteze şi activitatea profesională, pentru că-l va face să fie cu capul în nori mai tot timpul.

Peşti. La fel ca cei născuţi sub zodia Rac, nativii din Peşti vor fi atât de obosiţi încât nu vor avea putere nici să coboare din pat. Filme multe, cu pauză de somn între ele. Cam aşa se anunţă prima zi de după trecerea la ora de vară pentru Peşti.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate