Cum poate un tânăr să se opună relaţiilor sexuale preconjugale?

Cum poate un tânăr să se opună relaţiilor sexuale preconjugale?

in Religie de

Având în vedere tema tratată anterior, se cere cu necesitate tratarea temei enunţate în titlu, şi anume ce posibilităţi au tinerii de a spune un „nu” hotărât acestor relaţii şi mai ales presiunii exercitate în jurul lor.

În Psalmul 119:9 psalmistul a pus o întrebare asemănătoare:”Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea?”

Este nevoie, aşadar, de ceva mai mult decât informaţiile pe care le ai în minte. „Ştii în mintea ta ce spune Biblia despre imoralitatea sexuală, însă inima opune rezistenţă la ceea ce se află în minte”- mărturisesc tinerii.

De aceea psalmistul a continuat:”Strâng cuvântul Tău în inima mea ca să nu păcătuiesc împotriva Ta”.

Pentru a aduna comoara cuvintelor lui Dumnezeu în inima ta este necesar mai întâi să citeşti şi să studiezi Scripturile şi literatura biblică. Acest lucru te poate ajuta să te convingi de valoarea legilor lui Dumnezeu.

Pe de altă parte citirea, ascultarea sau vizionarea unor materiale erotice stimulează apetitul sexual:”De aceea omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia care este o închinare la idoli”(Coloseni 3:5)

Lăcomia? Da! Lăcomia de idolul acestui timp: Tv!!!

Aşadar, evită cu stricteţe aceste urâciuni şi meditează în schimb la lucrurile care sunt caste şi pure.

Cercetările au arătat că prietenii apropiaţi pot avea o mare influenţă asupra deciziei unei persoane de a rămâne castă.

Psalmistul a spus:”Sunt alături de toţi aceia care se tem de Tine şi de cei care păzesc îndemnurile Tale”(Psalmul 119:63). Sunt prietenii tăi dintre aceia care se străduiesc într-adevăr să păzească poruncile lui Dumnezeu? „Dacă eşti în mijlocul unor oameni care îl iubesc pe Dumnezeu descoperi că, vorbind despre moralitate, începi să simţi ca ei. De exemplu, dacă îi auzi că imoralitatea este îjositoare, începi să simţi şi tu la fel. Pe de altă parte, dacă eşti cu cineva care nu se sinchiseşte de asta, vei ajunge destul de repede să fii ca el”. Spuse confirmate şi de Sfânta Scriptură prin înţeleptul Solomon:”Cine umblă cu înţelepţii se face înţelept, dar cui îi place să se însoţească cu nebunii, o duce rău”(Proverbe 13:20).

Întâlnirile şi perioada de cunoaştere a viitorului partener reprezintă însă cea mai mare încercare în păstrarea castităţii.

Un studiu efectuat în acest sens a relevat faptul că acest lucru s-a întâmplat pentru prima oară cu cineva cu care obişnuiau să iasă, se cunoşteau bine şi se simpatizau.

Ce poţi face însă dacă eşti destul de matur pentru a avea în vedere căsătoria şi îţi dai întâlniri cu cineva? Cum ai putea totuşi cunoaşte mai bine persoana respectivă şi să rămâi totuşi cast?

Biblia avertizează:”Inima este nespus de înşelătoare şi desnădăjduit de rea, cine poate s-o cunoască?”(Ieremia 17:9). Cineva ar putea simţi o atracţie perfect normală faţă de o persoană de sex opus.

Însă cu cât sunteţi mai mult unul în preajma celuilalt, cu atât atracţia este mai mare. Şi… această dorinţă firească poate să-ţi conducă inima pe un drum greşit.

„Căci din inimă ies gândurile rele… desfrânări” a spus chiar Isus Hristos în Matei 15:19.

Sunt rare cazurile, când o tânără pereche îşi propune să aibă relaţii sexuale.

În cele mai multe cazuri, acestea au avut loc fiindcă cei doi au început să-şi mângâie sau să atingă excitant părţi intime ale trupului.

Pentru a evita să cazi tu însuţi în imoralitate, trebuie să-ţi conduci tu inima, în loc să o laşi să te conducă ea pe tine. „Ascultă, fiule, şi fii înţelept: îndreaptăţi inima pe calea cea dreaptă”(Proverbe 23:19). Cum poţi face aceasta?

Evită situaţiile care pot duce la îmbrăţisări şi mângâieri.

Întâlniţi-vă în grup sau ia-ţi însoţitor.

Menţine conversaţia pe teme ziditoare!

De la început fă-i cunoscut partenerului tău atitudinea ta în legătură cu limitele exprimărilor de afecţiune.

Îmbracă-te cu modestie şi evită situaţiile provocatoare.

Roagă-l să te conducă acasă dacă simţi că se află în pericol castitatea ta.

Evitaţi să petreceţi mult timp când vă luaţi rămas bun!

Întoarce-te devreme acasă.

Fixează- limite!

Un tânăr ar putea crede că prietena lui aşteaptă ca el să înceapă să o sărute şi să o mângâie, pe când, în realitate, s-ar putea să nu fie aşa. Presupunerile creează lupte interioare dar „înţelepciunea este cu cel ce ascultă sfaturile”.

Astfel, dacă mergi la întâlniri cu o persoană, fă-i cunoscut cum vezi tu această problemă, consultându-vă împreună. Fixează în mod înţelept limite exprimărilor de afecţiune. În acelaşi timp, nu adopta atitudini echivoce. Îmbrăcămintea stâmtă, decoltată, provocatoare transmite partenerului tău un mesaj.

Evită situaţiile tentante!

Biblia vorbeşte despre o tânără fecioară care a fost invitată la o petrecere într-un loc singuratic. Motivul? Chipurile să se poată bucura în voie de sosirea primăverii („Scoală-te, iubito, şi vino, frumoaso!”). Dar, fraţii fetei au aflat şi plini de indignare au pus capăt plănuirilor amoroase („Fiii mamei mele s-au mâniat pe mine” Cântarea cântărilor).

În mod asemănător şi tu ar trebui să eviţi astfel de situaţii care te-ar putea determina să cedezi tentaţiei.

Fii conştient de limitele tale!

Există momente în care ai putea fi mai vulnerabil la atracţia sexuală decât în alte momente. De exemplu, ai putea fi descurajat din cauza unui eşec personal sau a unei neânţelegeri în familie.

Oricare ar fi situaţia, în timpul acestor momente va trebui să fii deosebit de prevăztor:”Dacă slăbeşti în ziua necazului, mică îţi este puterea”(Proverbe 24:10).

Şi mai este o asociere periculoasă asupra căreia Osea atrage atenţia:”Curva, vinul şi mustul iau minţile omului”(Osea 4:11).

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Religie

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web