Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum pot apărea durerile de dinţi

in Sanatate

dinti_sanatosi

Durerile de dinţi pot apărea pe fondul cariilor (un defect al ţesuturilor tari ale dinţilor), al parodontozei (afecţiune a ţesuturilor de lângă dinţi, care se manifestă ca o inflamare a gingiei şi o distrofie a ţesutului osos, din cauza cărora se poate observa clătinarea dinţilor), al gingivitei (inflamarea gingiilor) şi al unei sensibilităţi crescute a dinţilor din cauza acidităţii ridicate sau a unor infecţii apărute în gură.

În parodontoză, te doare la frig

Din cauza  cariilor şi a parodontozei, rădăcinile dinţilor se pot descoperi, pot deveni mai sensibile la căldură şi la frig. Sensibilitatea la frig se manifestă cel mai adesea în cazurile de parodontoză. Înainte de culcare, umpleti-vă gura cu ulei de susan negru călduţ şi agitaţi-l în gură aproximativ 3 min., după care masaţi-vă gingiile cu degetul arătător. Clătiţi-vă gura cu apă după această procedură.. Sensibilitatea la frig arată că este vorba despre o inflamare de natură infecţioasă a dinţilor. În aceste cazuri este foarte bine dacă vă masaţi gingiile cu ulei din arbore de ceai.

În caz de gingivită te doare din cauze mecanice

În cazurile de gingivită trebuie să înlăturaţi toţi factorii de natură mecanică, factori care ar putea provoca traume ale gingiilor. Este recomandată în acest caz gargara cu apă în care aţi dizolvat în proporţie de 0,5% sodiu, de asemenea gargară cu infuzie din scoarţă de stejar, din salvie şi sunătoare (o lingură de scoarţă sau de plantă se pune la infuzat într-un pahar cu apă fierbinte).

Relaţia dintre stomac şi dinţi

În cazul prezenţei unei tulburări a funcţiei secretoare a stomacului este necesară includerea în regimul alimentar zilnic a unei ridichi (această recomandare este contraindicată bolnavilor suferinzi de afecţiuni ale inimii şi ale ficatului).

Aciditatea crescută poate fi controlată respectând o dietă din care se exclud mâncărurile iuţi, sosurile marinate, citricele şi alimentele fermentate.

Ce să mâncăm ca să nu ne doară dinţii

Afecţiunile dinţilor sunt de foarte multe ori favorizate de calciul, magneziul şi zincul care se găsesc în cantitate insuficientă în organism. Pentru stabilizarea deficitului acestor elemente, trebuie crescut consumul produselor din soia.

Mâncaţi în fiecare dimineaţă, prăjindu-le bine, o mână de seminţe de susan negru foarte bogate în calciu

Mâncaţi de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol, câte 10-20 de fructe de zmeură, fără a le combina cu alte produse, mai ales cu lactate. Umflăturile sau sângerările gingiilor se vindecă cu ajutorul aplicării locale a unor mijloace astringente. Dintre acestea se pot folosi: piatra acră, scoarţă de stejar, smirnă. Un factor provocator poate fi aciditatea ridicată, căldura din stomac sau ficat. Pentru îndepărtarea cauzelor trebuie normalizată activitatea ficatului şi a stomacului.

Pentru prevenirea cariei dentare beţi zer

În sângerările gingiilor de mare ajutor vă este şi o ceaşcă de suc de portocală în care se adaugă o jumătate de linguriţă de zahăr. Împotriva inflamărilor şi sângerărilor gingiilor beţi apă în care adăugaţi suc de lămâie (o jumătate de lămâie la o ceaşcă de apă). Puteţi de asemenea să mâncaţi pe stomacul gol puţin pepene galben, mestecându-l foarte bine.

Ca urmare a descompunerii ţesuturilor dinţilor şi gingiilor se formează caria dentară.

În acest caz este necesară restabilirea procesului digestiv, curăţarea stomacului, bolnavul trebuie de asemenea să ţină 1-2 zile post. Luaţi un diuretic seara (o lingură de frunze de fân se pun la fiert într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 15-20 min. şi se bea în două doze seara, câte o jumătate de pahar). Beţi de asemenea zer. De mare ajutor este infuzia pregătită în felul următor: se amestecă pelin amar, viorele uscate şi petale de trandafir roşu (o lingură din acest amestec se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 15-20 min. şi se bea câte o jumătate de pahar după masă). Indiferent de cauza care provoacă durerea de dinţi, puneţi-vă pe locul dureros un tampon de vată înmuiat în ulei din arbore de ceai sau ulei de cuişoare; puteţi de asemenea să umpleţi gaura făcută de carie cu o bucată mică de vată înmuiată în propolis (sau camfor natural).

Durerea de dinţi este calmată de cuişoare. Câteva picături dintr-o tinctură pregatită din cuişoare influenţează favorabil dintele bolnav.

Alte metode pentru calmarea durerilor neaşteptate

1. Faceţi un masaj cu vârful degetului arătător pe partea feţei cu dintele bolnav, în locul în care se găseşte punctul biologic dureros: dăcă vă doare un dinte de pe maxilarul superior, masaţi (apăsaţi până când dezmorţiţi) punctele sia-guan (care sunt dispuse în cavitatea din faţa urechilor); dacă vă doare un dinte din maxilarul inferior, se masează punctele da-in (dispuse pe partea superioară a maxilarului inferior, în zona dintre partea din faţă a muschiului care participă la mestecarea alimentelor şi artera maxilară exterioară);

2.Strangulaţi cu un cârlig de rufe lobul urechii din partea în care vă doare dintele. Ţineţi cârligul până la dispariţia durerii.

Întărirea gingiilor se face cu suc de patlagină

Măsuri profilactice împotriva parodontozei, cariilor şi infecţiilor: hrăniţi-vă doar cu alimente curate, uşor asimilabile; spălaţi-vă pe dinţi după fiecare masă; nu trebuie să vă culcaţi cu stomacul plin.

Masajul gingiilor: puteţi să vă faceţi dinţii mai sănătoşi dacă vă masaţi gingiile înainte de culcare cu ulei de susan negru sau cu ulei de cocos şi de trandafiri. Luaţi o gură de ulei de susan negru călduţ şi plimbaţi-l dintr-o parte în alta a gurii timp de 2-3 min., dar nu îl înghiţiţi sub nici o formă. Scuipaţi uleiul şi cu mişcări fine masaţi-vă gingiile cu degetul arătător.

Exerciţiu pentru întărirea dinţilor: cu un efort maxim încleştaţi-vă dinţii timp de 3 sec. Relaxaţi-vă, după care repetaţi exerciţiul de 8 şi faceţi 10-20 de închideri-deschideri ale gurii.

Pentru întărirea gingiilor este bine să vă frecţionaţi gingiile cu suc de patlagină.

Starea dinţilor – în corelaţie cu cea a anumitor organe

După părerea medicinei tradiţionale, fiecare dinte este legat de un anumit organ sau de un sistem funcţional al omului. Dacă cunoaştem care este dintele sau dinţii afectaţi, se poate stabili cu exactitate starea unui organ sau a altuia.

Dacă, de exemplu, este inflamat al treilea dinte (de sus sau de jos), a apărut o carie sau a început să se sfărâme fără nici o cauză vizibilă, atunci mai mult ca sigur se poate presupune că au apărut probleme în organism cu ficatul sau cu vezica biliară.

Caria dentară – acum 7 ani, împreună cu un prieten, am luat hotărârea de a mânca numai miere şi produse îndulcite cu miere. Şi pentru ca lucrurile să fie clare, ne-am abţinut de la toate bunătăţile care conţineau zahăr. Primul care a remarcat efectele alimentaţiei cu miere a fost dentistul meu, care a observat că, în câţiva ani, cariile aflate în formare au stagnat în marea lor majoritate, fără a mai evolua, iar alte carii noi nu au apărut. Mai ales cei care au probleme dentare grave ar fi bine să adopte dieta cu miere, care este un adevărat elixir de sănătate pentru dinţi.

Dinţi – s-a observat că persoanele care consumă frecvent tarhon crud (netrecut prin foc) au o dantură mai sănătoasă. Tarhonul, se pare, protejează dinţii împotriva apariţiei cariei dentare şi tartrului, întărindu-le, şi rădăcina. Dureri de dinţi – o mână de tarhon (cu tot cu rădăcini) tocat se pune într-un borcan şi se acoperă cu oţet, se astupă şi se agită bine 30 min. Se scoate apoi tarhonul, se mestecă puţin în gură şi se ţine în locul dureros.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate