Cum recunoști vampirii emoționali. Oameni care te deprimă și te lasă fără vlagă

in Articole

Unii oameni lasă urme adânci în sufletul tău, în timp ce alţii pleacă cu bucăţi întregi. Vezi 4 tipuri de vampiri emoţionali şi află cum să te aperi de ei, ca să fii fericită şi împăcată cu trecutul tău.

10986639_10153078789625885_6505266603068152300_n

Vampirul pasiv-agresiv

Acest tip de vampir emoţional ascunde furia şi răzbunarea cu un zâmbet acru şi grijă exagerată pentru acurateţe. Nu te aştepta la confruntări deschise, cu ţipete şi obiecte zburând prin aer, dar te poţi trezi că te simţi prost sau vinovat şi nu ştii de ce. Vampirii pasiv-agresiv sunt experţi la a te manipula şi la a masca ostilitatea, deşi tu o să o simţi din plin.
Cum să te aperi: Nu te lăsa intimidată şi ai încredere în instincte. Încrederea în ceea ce decizi, simţi, sau gândeşti este cea mai importantă când ai de-a face cu aceste persoane.

Citeste si: Cel mai murdar om de pe planeta! Nu s-a mai spălat din 1954!

Vampirul narcisist

Acest vampir absoarbe toată energia celor din jur, pentru că se consideră cel mai important om de pe pământ. Disperaţi de atenţie şi admiraţia altora, vampirii narcisişti sunt inteligenţi, şarmanţi şi totul se poate dărâma cu o simplă critică.
Cum să te aperi: Cu aceşti vampiri emoţionali, trebuie să profiţi de calităţi, fără să te entuziasmezi excesiv. O singură persoană le ocupă mitnea şi sufletul, propria persoană. Nu te aştepta la dragoste necondiţionată şi grijă pentru tine din partea lor şi vei fi ok. Arată-i vampirului emoţional egoist ce avantaje are dacă te ajută şi s-ar putea să obţii ceva cooperare.

Citeste si: Scrisoarea unei prostituate catre o femeie inselata de sotul ei citita de milioane de oameni

Vampirul furios-frustrat

De câte ori are de-a face cu un conflict, acest vampir are arsenalul pregătit: acuzaţii, atacuri sub centură, umilirea inamicului (adică tu), critici aspre, etc. Există şi anumiţi vampiri furios-frustraţi care preferă să folosească tăcerea ostentativă ca o armă, dar sunt la fel de răi.
Cum să te aperi: Nu lăsa furia lor să te destabilizeze într-un conflict, sau dezamorsează cât poţi tensiunea dintre voi cu acte de spontaneitate. Dacă este vorba de soţul tău, sărută-l când începe să te supere, aruncă niste apă rece pe el, în joacă, glumeşte. Lasă-l să răbufnească, dă din cap, dar nu lăsa ceea ce spune să te afecteze. Apoi spune-i părerea ta calm şi calculat, cu argumente.

Citeste si: Tratament eficient care te scapa rapid de petele maro de pe piele

Vampirul şantajist

Drame, martiri şi şantaj emoţional murdar? Sună cunoscut? Vampirii emoţionali şantajişti ştiu cum săt e facă să te simţi prost, atacând acolo unde te doare mai tare şi unde te arăţi vulnerabilă.
Cum să te aperi de asemenea vampiri: Renunţă la ideea că trebuie să fii perfect. Încearcă să-i dai cumva dreptate, ca să dezarmezi furia din ei cu o frază de genul ” Înţeleg ce îmi spui, dar îmi răneşti sentimentele. Aş fi foarte recunoscătoare dacă nu mi-ai mai vorbi aşa, înţeleg că avem o problemă, hai să o rezolvăm”.

CITESTE MAI MULT AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.