bairam

Cum se mai distrează românul la muzeu? Bairam exclusivist cu șampanie și animatoare, ultima modă în materie de ”cultură”

in Evenimente/Stiri online de

Petrecerea în club sau în restaurant e depăşită! La Timişoara, cei care au bani se distrează în Muzeul de Artă. În Palatul de peste două secole, care adăpostește cele mai valoroase lucrări de artă din Banat, se dau chefuri cu geamurile deschise, muzică la maximum și jocuri de lumini. Totul este legal! O decizie mai veche a mai marilor de la judeţ permite închirierea unor săli din muzeu.

Lumini colorate, muzică la maximum. Nu e o petrecere într-un club din centrul istoric al Timişoarei, ci un chef în muzeu. Tnerii îmbrăcaţi în stilul anilor ’20 intră în clădirea istorică a cărei restaurare a durat aproape 23 de ani.
Potrivit organizatorilor, petrecerea a avut ca tematică filmul Marele Gatsby, iar invitații au purtat costume asemănătoare cu cele din perioada interbelică. Întregul eveniment a avut loc în sala barocă a Muzeului de Artă din Timișoara.chef muzeu

Acolo unde, potrivit unei decizii mai vechi a Consiliu Judeţean, petrecerile sunt permise.
Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș: „S-au depășit din punctul meu de vedere inclusiv limitele fostului contract pot să spun. Am văzut poze poate prea stridente care aveau în spate exponate, iarăși mi se pare că se depășește puțin”.

Şefii muzeului sunt bucuroşi să primească vizitatori, chiar şi noaptea.
Victor Neuman, directorul Muzeului de Artă din Timișoara: „Nu mi s-a părut nimic nelalocul lui, din punctul meu de vedere deci. 4.000 este suma exactă plus alte cheltuieli dacă sunt solicitate.”

Fostul director nu e la fel de încântat
Marcel Tolcea, fostul director al Muzeului de Artă din Timișoara: „O formă de dispreț a actului artistic, a actului muzeal în sine, să aduci dansatori cu șampanie și să faci un party într-un loc în care se află tablourile unui artist mi se pare un lucru fără niciun fel de scuze”.

Sărbătoritul care a închiriat o parte din muzeu nu a vrut să comenteze situaţia. Autoritățile locale spun însă că vor să impună anumite restricţii pe viitor.

sursa: Digi24

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Evenimente

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web