Cum transplantam Dracaena

in Agronomie

Pregateste pamantul, drenajul, un ghiveci mai mare. Cu cateva ore inainte de a fi transplantata, planta trebuie udata din abundenta.

1. Executa drenajul: pe fundul noului ghiveci presara un pumn de pietris, bucatele de ceramica sau argila. Toarna pamant peste drenaj (intr-un strat de 1-2 cm).1

2. Scoate planta din vechiul ghiveci, lovind usor vasul de marginea mesei. Tine planta de la baza tulpinei pana cand reteaua de radacini va iesi din ghiveci.

2

 

3. Asaza planta pe stratul de pamant, in mijlocul noului ghiveci. Nu uita ca baza tulpinei trebuie sa se gaseasca la 1,5-2 cm mai jos de marginea ghiveciului.

3

4. Completeaza cu pamant spatiul dintre ghiveci si planta. Straduieste-te sa batatoresti bine pamantul pentru a nu lasa spatii goale in jurul radacinii. Planta se va adapta mai usor noului mediu. Uda moderat.


4

5. Uda din nou planta abia peste cateva zile, cand radacinile vor incepe sa creasca iar. Pana atunci, tine ghiveciul cu Dracaena la loc umbrit.

 

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*