Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

CURCAN CU PORTOCALE – O SAVUROASĂ REȚETĂ TURCEASCĂ

in Retete

Ingrediente necesare: 1 curcan

Pentru pregătirea preliminară: 2 cepe date pe răzătoare; 3 linguri ulei de măsline; o linguriță de boabe de piper proaspăt măcinat; ½ linguriță de sare.

Pentru umplutură: 1 gutuie mică; o portocală; 2 mere tari, roșii sau verzi; 2 cepe; 5-6 căței de usturoi; ață și ac pentru coasere.

Ingrediente pentru marinată: 3 linguri de ulei de măsline; 4-5 căței de usturoi; 1, 5 linguri de miere; 1,5 lingurițe de muștar dulce; ½ linguriță de rozmarin; 1-2 lingurițe de piper; 1 lingură de coajă de portocală; 1 lingură de sare; 3 linguri de unt la temperatura camerei.

Pentru tava de cuptor: 2 morcovi, o ceapă; 2 felii de portocală.

Pentru platoul de servit (décor): 12 castane coapte; frunze de portocală; 8 mere roșii tari,coapte în cuptor.

Mod de preparare:

Spălați bine curcanul pe dinăuntru și pe dinafară cu apă rece și sare. Uscați-l cu un șervețel absorbant de hârtie. Amestecați ingredientele pentru pregătirea preliminară și ungeți curcanul pe toate părțile cu compoziția respectivă. Acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de 8-10 ore.

Scoateți curcanul din frigider imediat înainte de începerea preparării și curătați-l pe dinăuntru și pe dinafară, după care scoateți și ingredientele necesare pregătirii preliminare.

Amestecați ingredientele pentru marinată (în afară de unt). Luați o lingură din conținutul sosului rezultat pentru ca apoi să o amestecați cu untul, iar cu resul sosului ungeți bine curcanul pe dinăuntru și pe dinafară. Amestecați untul moale cu o lingură de sos pe care ați păstrat-o deoparte.

Ridicați pielița de pe piept cât de bine puteți, începând de la gât și introduceți amestecul cu unt, împingeți cu degetele amestecul pentru a-l uniformiza. În acest fel, pieptul nu se va usca în cuptor și va fi mai gustos. Asezați si o felie de portocală în zona pieptului curcanului. Portocala îi va da savoare piepului de curcan.

Ingredientele pentru umplutură,  mai précis, ceapa și usturoiul, se curăță și se taie destul de mare; merele, gutuia și portocala se taie în bucăți mari, fără a fi curățate de coajă, rezultand în acest mod compoziția cu care se va umple curcanul. Apoi, curcanul se va coase cu o ață rezistentă în zona gâtului si a abdomenului.

În tava de cuptor în care vom prepara curcanul se pun ceapa și morcovii tăiate mare, se adaugă două felii de portocală. Curcanul umplut se așază în tavă peste legume, se acoperă cu o folie de aluminiu, se baga în cuptorul preîncălzit la 220 grade C și se lasa timp de o oră. Apoi se va scoate folia și se va continua prepararea la o temperatură de 175 grade C timp de încă o oră și jumătate, stropind cu zeama lăsată în tavă, la interval de 10-15 minute.

Pentru a le oferi odată cu curcanul, puneți merele roșii iîntr-o pungă specială de cuptor și lăsați-le la copt alături de curcan până se înmoaie, la 175 grade C timp de 30-40 minute.

Curcanul se așază pe un platou mare pentru servire. Îndepărtați cu atenție ața cu care acesta a fost cusut. Aranjați după gustul dumneavoastră, în jurul curcanului, frunzele de portocală, merele, morcovii și castanele coapte.

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Retete

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web