Da, ne-ați prins noaptea ca hoții, dar n-am greșit că am încercat să dăm o spargere de țară, am greșit că ne-ați prins.

in Articole

Aceasta este singura „scuză” pe care au încercat-o până acum. De altfel, unicul sacrificat, pionul Iordache, a fost disponibilizat pentru „o eroare de comunicare”, nu pentru fondul problemei, adică pentru „noaptea”, nu pentru „hoții”. Circumstanță oricum atenuantă, deoarece, potrivit deputatului Sorin Bota, „dacă eram vară, dacă eram după 1 mai, era ziuă încă la ora respectivă, așa că nu e noaptea ca hoții”.

Din păcate, ca să-l parafrazez pe înțeleptul de mai sus, noi suntem încă iarnă; încă noapte; încă hoții.

Toate declarațiile post-OUG 13 converg spre această concluzie: Vor încerca din nou! Chiar dacă protestează un milion de oameni în stradă, chiar dacă aruncă România afară din UE, chiar dacă pun economia pe butuci, vor încerca din nou.

Este atâta dezbatere inutilă pe forma ordonanțelor, că e 13, că e 14, că proces legislativ, că literă și paragraf, când de fapt fondul problemei este înfiorător de simplu:

Mai vrea PSD să deschidă pușcăriile? Evident DA.

Mai vrea PSD să-i ferească pe amicii săi de pușcărie pentru abuz în serviciu? Evident DA.

„Se mai dorește” drenarea banilor publici în buzunarele partidului și ale clienților lui, în limita a 200.000 de lei per tun? Evident DA.

Mai are interes dl. Liviu Dragnea să-și albească el și ai lui cazierul? Evident DA.

Este pentru dl. Dragnea o urgență să dezincrimineze abuzul în serviciu înainte de pronunțarea sentinței în dosarul în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu? Evident DA.

Mai sunt domni ca D. Voiculescu, A. Severin, N. Constantinescu, L. Dragnea, G. Oprea, R. Mazăre, R. Truică, A. Căncescu, D. Șova, M. Vanghelie, T. Nițu, C. P. Piedone sau doamne ca E. Udrea, A. Bica, I. Băsescu, L. Georgescu și alte câteva sute de alți politicieni, patroni TV și afaceriști de partid și de stat beneficiari direcți ai grațierii și amnistiei mascate? Evident DA.

Și atunci, de ce ne-am iluziona că s-au oprit? Doar pentru că premierul a promis că nu mai face? Este atât de mare presiunea din toate părțile să se rezolve cât mai repede această problemă penală, încât întrebarea nu este dacă, ci când și cum vor încerca să dea noua spargere de țară.

Partidul are atâtea cadre de nădejde, înăuntrul și în afara lui, să facă această treabă murdară, încât nu va duce lipsă de voluntari. Noii Iordache bat pas de defilare în Parlament, în Kiseleff, în platoul televiziunilor. Un urlet de fericire a acoperit orice rațiune și logică, în noaptea când au anunțat că „s-a dezincriminat abuzul în serviciu, după decizia Curții de Apel Alba”. Ziceai că au câștigat la loto, chit că anunțul se baza pe o minciună prin omisiune (funcționarii care încalcă o lege sau o ordonanță pot fi în continuare anchetați și condamnați pentru infracțiunea de abuz în serviciu).

Eu când vreau să iau pulsul partidului, mă duc în Olt, leagănul pesedismului roșu, pur și dur. Acolo găsești oricând oameni dârji, gata să vină la București să apere partidul, guvernul, ordonanța 13, abuzul în serviciu, programul de guvernare, televiziunile poporului și pe colegii din filiala Jilava.

Paul Stănescu, președintele PSD Olt: „Eu cred şi sunt convins că în Parlament tot ce a fost în Ordonanţa 13, sunt convins că în Parlament în perioada următoare, nu ştiu, o lună, două, trei, procedurile parlamentare trebuie să le respectăm, sunt convins că conţinutul acelei ordonanţe sigur că se va transpune în lege”.

Despre cei care protestează, dl. Stănescu știe că sunt manipulați „de oameni care se pricep, profesionişti, din motive de ordin financiar.” În inconștiența lor, protestatarii fac jocul străinilor, ne mai spune domnul Stănescu: „Sunt convins că niciodată nu s-a renunţat la împărţirea României”.

Concluzia? „Taifunul care a început nu s-a terminat, ăsta e doar începutul”. Sursa: Republica.ro Autor: Florin Negrutiu

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.